Sikerült akciósan padlizsánhoz hozzájutni így egy újabb receptet próbáltam ki. Korábban már készítettem hasonlót,akkor sajttal gazdagítottam. Mostani fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak is remek étel.Persze köretként is jó.
Hozzávalók :
- 1 nagyobb padlizsán
- só, bors
- 1 citrom
- 2 db koktél paradicsom
- 2-3 szelet tv paprika
- 1 kis fej lilahagyma
- 3-4 szál friss vagy 1 ek. szárított oregánó
- 2-3 evőkanál olívaolaj(nálam oregánoós)
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, a szárvégét levágjuk,középen ketté vágjuk a törzsüket, majd keresztebe vékony szeletekre bevágjuk .
A szeletek közét besózzuk, és megkenjük citromlével. Hagyjuk pihenni 15 percig ( így nem lesz keserű).
Közben a paradicsomokat megmossuk, a hagymát karcsú gerezdekre szeljük, kissé besózzuk.
Kiolajozunk egy kis tepsit, akkorát hogy a padlizsánlegyezők inkább szorosan, elférjenek benne. Minden vágásba teszünk hagymát. ráfektetjük a paradicsomot,paprikát,olívaolajjal meglocsoljuk.
Oregánót teszünk rá,betakarjuk fóliával és 180 ° -kos sütőbe tesszük.kb. 30 percig pároljuk, időnként meglocsoljuk egy kis olívaolajjal,majd levesszük róla a fóliát, és további 20 percig, enyhe pirulásig sütjük.
Natúr húsok, halak mellé köretként kínálhatjuk.