Sikerült akciósan padlizsánhoz hozzájutni így egy újabb receptet próbáltam ki. Korábban már készítettem hasonlót,akkor sajttal gazdagítottam. Mostani fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak is remek étel.Persze köretként is jó.

Hozzávalók :

  • 1 nagyobb padlizsán
  • só, bors
  • 1 citrom
  • 2 db koktél paradicsom
  • 2-3 szelet tv paprika
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3-4 szál friss vagy 1 ek. szárított oregánó
  • 2-3 evőkanál olívaolaj(nálam oregánoós)

 

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, a szárvégét levágjuk,középen ketté vágjuk a törzsüket, majd keresztebe  vékony szeletekre bevágjuk .
A szeletek közét besózzuk, és megkenjük citromlével. Hagyjuk pihenni 15 percig ( így nem lesz keserű).

Közben a paradicsomokat megmossuk, a hagymát  karcsú gerezdekre szeljük, kissé besózzuk.
Kiolajozunk egy kis tepsit, akkorát hogy a padlizsánlegyezők inkább szorosan, elférjenek benne.  Minden vágásba teszünk hagymát. ráfektetjük a paradicsomot,paprikát,olívaolajjal meglocsoljuk.

DSC_0910 (Large)
Oregánót teszünk rá,betakarjuk fóliával és  180 ° -kos sütőbe tesszük.kb. 30 percig pároljuk,  időnként meglocsoljuk egy kis olívaolajjal,majd levesszük róla a fóliát, és további 20 percig, enyhe pirulásig sütjük.

DSC_0954 (Large)
Önmagában is finom.

DSC_0968 (Large)

Natúr húsok, halak mellé köretként kínálhatjuk.