Nagyon sokszor kerül nálunk az asztalra padlizsán , vagy vinetta ( Erdélyben így hívják). Néhány éve a Stahl Konyhájában Judit javasolta, hogy alufólián süssük a padlizsánt , de akkor én már évek óta kikísérleteztem e módszert 🙂 🙂
Elkészítés:
A tepsit alufóliával kibélelem,belerakok 3-4 padlizsánt héjában megsütöm kb. 220 fokon (az eredeti recept szerint parázson kell sütni), majd forrón lehámozom a héját. Vágódeszkán picit lecsepegtetem, majd fakéssel aprítom.
Kb 1 dl olajjal, egy kis reszelt hagymával, sóval,borssal, pici citromsóval kikeverem. Van aki majonézzel készíti, de én ezt kihagyom .
Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprika és paradicsommal esszük 🙂
Jó étvágyat!
Nagyon finom lehet. Köszönöm. El fogom készíteni 😛
😀 Marikám korábban nem készítettél padlizsánkrémet?
Gusztusos mind mindegyik ételed Sárika 😛 !!
Köszi! 😆
ez remélem nem csúfolodos szmajli volt jajj!!Nem látom így reggel rendesen 🙂
😀