A nyári időszak kincseiből hozok egy szezonális nyári receptet.
Egyetek cukkinit, padlizsánt, paradicsomot 🙂 és őket variálhatjuk is. A szénhidráttartalmuk alacsony, vitaminokban, ásványi sókban, élelmi rostokban gazdagok.
Nagyon gyakran készítek tésztaszószt, most a kedvenc a bazsalikomos cukkiniragu.
Most épp padlizsánkrémet készítettem, a sütőben sültek a padlizsánok. Egy félig elősütött padlizsánt kettőbe vágtam középen, bemetszettem rombusz alakban, meglocsoltam olívaolajjal, és ráhalmoztam a cukkiniragut:
receptje:

https://blog.keva.hu/recept/bazsalikomos-cukkiniragu/

Tetejére mozzarella golyót, őrölt borsot, bazsalikomot tettem .

és 160 fokos sütőbe tettem és addig sütöttem ameddig ráolvadt a mozzarella, kb 25 percet.Ez idő alatt a padlizsán is megpuhult.

Báránysült mellé kínáltam:

Jó étvágyat kívánok!

Vegetáriánusoknak is remek fogás, kínálható rizzsel, gersilivel is.