A nyári időszak kincseiből hozok egy szezonális nyári receptet.
Egyetek cukkinit, padlizsánt, paradicsomot 🙂 és őket variálhatjuk is. A szénhidráttartalmuk alacsony, vitaminokban, ásványi sókban, élelmi rostokban gazdagok.
Nagyon gyakran készítek tésztaszószt, most a kedvenc a bazsalikomos cukkiniragu.
Most épp padlizsánkrémet készítettem, a sütőben sültek a padlizsánok. Egy félig elősütött padlizsánt kettőbe vágtam középen, bemetszettem rombusz alakban, meglocsoltam olívaolajjal, és ráhalmoztam a cukkiniragut:
receptje:
https://blog.keva.hu/recept/bazsalikomos-cukkiniragu/
Tetejére mozzarella golyót, őrölt borsot, bazsalikomot tettem .
és 160 fokos sütőbe tettem és addig sütöttem ameddig ráolvadt a mozzarella, kb 25 percet.Ez idő alatt a padlizsán is megpuhult.
Báránysült mellé kínáltam:
Jó étvágyat kívánok!
Vegetáriánusoknak is remek fogás, kínálható rizzsel, gersilivel is.