Mi már évek óta szívesen fogyasztjuk a padlizsánt, számtalan formában kipróbáltam. A mai recept egy teljesen új próbálkozás, ezért kis adagból készítettem, de legközelebb már nagyobb adagot sütök, mert annyira ízlett.
Hozzávalók:
- 1 db. padlizsán
- 2-3 db.paradicsom
- bazsalikom levél
- 5 dkg mozzarella
- 3-4 dkg füstölt sajt
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- só,bors
- egy fél citrom leve
Elkészítés:
Megmossuk a padlizsánt, szárazra törüljük, majd ujjnyi vastagra felkarikázzuk, citromlével meglocsoljuk és besózzuk. Hagyjuk állni 10- 15 percig.
Majd egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a kicsit kinyomkodott padlizsán karikákat, ráfektetünk 2 karika paradicsomot,bazsalikom levelet és a sajtokat, borsozzuk, és egy kis olíva olajjal meglocsoljuk ( egy
vőkanálnyit meghagyunk).
Forró sütőbe tesszük. Közben megrázogatjuk és rálocsoljuk a maradék olíva olajat, és a parmezánt. Ha kezdne megpirulni a sajt és a padlizsánt még keménynek találnánk,tegyünk rá egy alufóliát és úgy süssük.
Nálam 180 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton 25 percig sült.
Jó étvágyat!
Minden etel nagyon gusztusos es szines ,csodalatos talalässal!!
Nagyon szépen köszönöm kedves Zsuzsa! 🙂