Mi már évek óta szívesen fogyasztjuk a padlizsánt, számtalan formában kipróbáltam. A mai recept egy teljesen új próbálkozás, ezért kis adagból készítettem, de legközelebb már nagyobb adagot sütök, mert annyira ízlett.

Hozzávalók:

  • 1 db. padlizsán
  • 2-3 db.paradicsom
  • bazsalikom levél
  • 5 dkg mozzarella
  • 3-4 dkg füstölt sajt
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só,bors
  • egy fél citrom leve

Elkészítés:

Megmossuk a padlizsánt, szárazra törüljük, majd ujjnyi vastagra felkarikázzuk, citromlével meglocsoljuk és besózzuk. Hagyjuk állni 10- 15 percig.

Majd egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a kicsit kinyomkodott padlizsán karikákat, ráfektetünk 2 karika paradicsomot,bazsalikom levelet és a sajtokat, borsozzuk, és  egy kis olíva olajjal meglocsoljuk ( egy

vőkanálnyit meghagyunk).

Forró sütőbe tesszük. Közben megrázogatjuk és rálocsoljuk a maradék olíva olajat, és a parmezánt. Ha kezdne megpirulni  a sajt és a padlizsánt még keménynek találnánk,tegyünk rá egy alufóliát és úgy süssük.

Nálam 180 fokos sütőben, légkeveréses fokozaton 25 percig sült.

Jó étvágyat!