Ami egészséges lehet még finom, nap mint nap próbálom ezt bizonygatni 🙂

Pácolt csirkemell színes salátával

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 teáskanál mustár
  • szárnyas fűszer ( tartósítőszer nélküli)
  • só , frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj

Elkészítés:
A csirkemellet musttárral bekenem, frissen őrölt borssal megszorom és jól beledörzsölöm, egy evőkanál olajjal jól meglocsolom, és legalább 10 órára beteszem a hűtőbe pácolódni. Közben egyszer-kétszer megfordítom.
Sütés előtt beszórom a csirkefűszerrel , pici sót is adok hozzá. Egy teflon serpenyőt jól felhevítek és ráteszem a csirkemellet, alaposan megpirítom, majd egy tepsibe átrakom alája öntöm a másik evőkanál olajat ráteszem a csirkemelleket, a mell tetejére teszem a vajat, öntök 2 evőkanálnyi vizet és 15 percre beteszem forró sütőbe.
Melegen, hidegen is finom.

Én most a következő salátával tálaltam:
Hozzávalók:

  • fél fej jégsaláta
  • 2 paradicsom
  • 1 uborka
  • 1 sonkahagyma
  • metélőhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • citromos balzsamkrém

A zöldségeket felaprítottam ,egy csipetnyi sóval meghintettem az uborkát, és a paradicsomot, a hagymát, a tányérra helyeztem a jégsalátá, és a többi hozzávalókat, az olajjal és a balzsamrémmel meglocsoltam.
Apróra vágott metélőhagymával megszórtam.
Jó étvágyat!