Ami egészséges lehet még finom, nap mint nap próbálom ezt bizonygatni 🙂
Pácolt csirkemell színes salátával
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db csirkemell filé
- 2 teáskanál mustár
- szárnyas fűszer ( tartósítőszer nélküli)
- só , frissen őrölt bors
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
Elkészítés:
A csirkemellet musttárral bekenem, frissen őrölt borssal megszorom és jól beledörzsölöm, egy evőkanál olajjal jól meglocsolom, és legalább 10 órára beteszem a hűtőbe pácolódni. Közben egyszer-kétszer megfordítom.
Sütés előtt beszórom a csirkefűszerrel , pici sót is adok hozzá. Egy teflon serpenyőt jól felhevítek és ráteszem a csirkemellet, alaposan megpirítom, majd egy tepsibe átrakom alája öntöm a másik evőkanál olajat ráteszem a csirkemelleket, a mell tetejére teszem a vajat, öntök 2 evőkanálnyi vizet és 15 percre beteszem forró sütőbe.
Melegen, hidegen is finom.
Én most a következő salátával tálaltam:
Hozzávalók:
- fél fej jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1 uborka
- 1 sonkahagyma
- metélőhagyma
- só
- 1 evőkanál olaj
- citromos balzsamkrém
A zöldségeket felaprítottam ,egy csipetnyi sóval meghintettem az uborkát, és a paradicsomot, a hagymát, a tányérra helyeztem a jégsalátá, és a többi hozzávalókat, az olajjal és a balzsamrémmel meglocsoltam.
Apróra vágott metélőhagymával megszórtam.
Jó étvágyat!