A sárgarépa főzelék könnyen elkészíthető. Csak annyiban változtattam az eredeti recepten, hogy teljes kiőrlésű lisztet használta és egy pici csilivel megbolondítottam, na és a friss zöld petrezselyem ne maradjon ki belőle. Az egész vacsora 30 perc alatt készen volt. Feltétként halat ( a korábban leírt citromos-kapros hal), tojást lehet fogyasztani. Én önmagában is nagyon szeretem. CH tartalma a kenyérrel 40 gramm.
Itt az oldalon egy kedves kevas barátom azt mondta, mindig keveset teszek a tányérra:-))
Természetesen , ha valaki fizikai munkát végez több CH-t és kalóriát fogyaszthat,mint a szellemi munkát végző és keveset mozgó ember.
Hát még sosem ettem sárga répa főzeléket de szivesen kiprobálnám esetleg receptet meg kaphatnám? Hozzá párolt husi. 🙂 Ugyanis én nagyon szeretem a főzelékeket.
Sárika mennyi menyiségű sárgarépa kell ehhez?Megcsinálnám,Pangasiusfilével,a legfinomabb hal ,kicsit drága de nincs halszaga szálka meg egyáltalán semmi benne!!
Nem is gondoltam,hogy nem szoktatok sárga répát főzeléket főzni:-)
Ez úgy készült 3-4 répát (fél kg)lereszeltem,pici napraforgó olajon diónyi vajon megdinszteltem, tettem rá foghagymát,majd egy csapott evőkanál teljes kiőrlésű lisztet,pici csilit,majd 1 dl light tejszín + 1 dl tejjel felöntöttem. Pici bors és jó sok petrezselyem zölddel megszórtam. Egy picit sűrű volt és egy pici vizet bele töltöttem:-)
Szoktam sárgarépa főzeléket készíteni és lehet variálni kis karfiollal és zöldborsóval , kész a finomfőzelék !! 😆
Marika egyetlen főzelék amit nem szeretek. Párolt formában imádom,de a finom főzelék nem jön nekem be.
Ma délre nagyon finom paradicsomos káposzta volt az ebéd , húsos csontot főztem bele és azt ettük hozzá kis reform kenyérrel . 😀
Az nagyon finom. Milyen a reform kenyér? Nem ismerem ❓