Zsuzsika kérdezi, de mindannyiunk  örök dilemmája,hogy mi is kerüljön az asztalra ??

“Mit tegyen egy cukorbeteg ha már annyira megutál kajákat hogy képtelen azokat fogyasztani,
pl-korpakekx,csirkemell, hal ,pulykafelvágott,parizer stb(leirnám hogy a csirkemellet minden formában készitettük)!
Zöldséggel meg nem lehet jól lakni sajnos:-( Esetleg valami tanácsot tud adni valaki?Vagy étkezzünk ugyan úgy mint mások ,
csak mindenből keveset,ezt mesélték már cukorbetegek hogy sokan tesznek igy!!”
Zsuzsika én amikor kimegyek a konyhába sokszor nem tudom még,  hogy mit is főzök. Megvannak az alapanyagok és elkezdek főzni, utána különböző variációkkal próbálkozom.
Veszem a zöld fűszereket, mindig van nálam otthon szárított is a fagyasztóban is  pl. tárkony,lestyán  ecetben is.  Ezekkel ugyanazt az ételt legalább 10 félképpen el lehet készíteni .
Vagy az alacsony zsírtartalmú tejszínnel, tejföllel, vagy joghurttal szintén meg lehet bolondítani az ételeket.
Nem beszélve a rengeteg zöldségféléről. Próbálkoztál a káposzta különböző változatával ?
Itt a blogon néhány káposzta recept van, aminek alacsony a CH- és kalória tartalma.  Vagy a mirelit zöldségek közül kiemelném a zöldbabot , ami szintén változatos formában az asztalra tehető,
a spenótot is sok félképpen el lehet készíteni.
Egyik kedvencem a padlizsán,  bár most nincs szezonja, de a fagyasztóban van  és lehet belőle krémet készíteni.
A mirelit tökből nemcsak főzeléket lehet  főzni, hanem pl.tojással feltétnek is használható, persze ebbe is jön a kapor ( a zöld fűszer:-)))))))).
Akkor itt  a gomba,  ez számtalan változatban elkészíthető, nemcsak a paprikás vagy gomba pörkölt, hanem lehet belőle fasírozottat, levest, öntetet, krémet készíteni.
Végül mindenből lehet keveset enni, ez így igaz de pl. csülök egy túlsúlyos cukorbetegnek megfontolandó, helyette viszont a sertéskarajt,vagy a zsírszegény combot válasszuk:-)))) na és jó sok salátát hozza!!
Adjatok ötletet,mert jó a kérdés ?!