Évekkel ezelőtt ettem ordás palacsintát, azt még Drága Jó Édesanyám csinálta, azóta sem jutottam hozzá juh ordához.  Most szerencsém volt, mert Erdélyből a gyerekkori Barátnőm hozott, természetesen az áfonya is Tőle van:-)

Hagyományos módon palacsintás sütöttem és kapros ordás töltelékkel töltöttem.

A töltelék hozzávalói: orda,  zöld kapor, vaníliás cukor, porcukor ( aki szereti reszelt citromhéj,Erdélyben egy tojás sárgáját is beleteszik,de én ezeket kihagytam),cukorbetegek használjanak édesítőszert én folyékony édesítőt tennék,nem gyümölcscukrot,ezzel is csökkenthető a CH és a kalória tartalom.

Az ordát összetörtem villával, porcukor, vanília  és simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a  kaprot.
Nem is tudtam, hogy a palacsinta mellett az áfonya ennyire finom, mert általában gyümölcs nélkül szoktuk fogyasztani!

Érdemes kipróbálni nagyon finom.