Évekkel ezelőtt ettem ordás palacsintát, azt még Drága Jó Édesanyám csinálta, azóta sem jutottam hozzá juh ordához. Most szerencsém volt, mert Erdélyből a gyerekkori Barátnőm hozott, természetesen az áfonya is Tőle van:-)
Hagyományos módon palacsintás sütöttem és kapros ordás töltelékkel töltöttem.
A töltelék hozzávalói: orda, zöld kapor, vaníliás cukor, porcukor ( aki szereti reszelt citromhéj,Erdélyben egy tojás sárgáját is beleteszik,de én ezeket kihagytam),cukorbetegek használjanak édesítőszert én folyékony édesítőt tennék,nem gyümölcscukrot,ezzel is csökkenthető a CH és a kalória tartalom.
Az ordát összetörtem villával, porcukor, vanília és simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a kaprot.
Nem is tudtam, hogy a palacsinta mellett az áfonya ennyire finom, mert általában gyümölcs nélkül szoktuk fogyasztani!
Érdemes kipróbálni nagyon finom.
Nagyon csábító !! Kérhetek belőle egy kis kóstolót ???
😛 Marikám virtuálisan már el is küldtem.
Nagyon szépen köszönöm !!! 😀
Pont tegnap vettem orda sajtot. Persze ez nem erdélyi, és zöld fűszeres is!:-) Én beletettem a reggeli szendvicsembe, csak úgy, és tettem hozzá karikákra vágott olíva bogyót is! 🙂 A férjem is és a kisebbik fiam is ilyen szendvicset kapott ma elvitelre! 🙂
Gabriella én az ordát nagyon szeretem paradicsommal. Fagyasztottam le,de az már nem olyan mint a friss,de ízesítve palacsintába, vagy pitébe jó. Tudod milyen finom a kapros ordás pite? 🙂
Én imádom a kapros-túrós rétest, meg a palacsintát is! :-)… de egyébként a kaprot nem! 🙂
🙂 Pedig jó a cukorbetegeknek is.