Évente két három alkalommal szoktam tarját készíteni, de lehet ezen a szokásomon változtatni kell, annyira bejött a mai ebédünk. a férjem ritkán mond olyant, hogy finomabb a rántott húsnál ( azt is egyre ritkábban készítek 🙂 ). ( A pácolási időt nem számítottam bele az elkészítési időbe!)
Szóval a mai sertéstarja így készült:
Hozzávalók:
- négy szelet csontos sertéstarja
- egy evőkanál mustár
- egy evőkanál olíva olaj+ 1 ek. olaj
- fekete és színes bors keverék
- zöld fűszernövények: egy szál lestyán, 6-8 kisebb levélborsikafű, petrezselyemzöld
- egy lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 szelet paprika ( zöld és pritamin volt)
- 5-6 db. koktél paradicsom
- só + 4 csipet vörösboros só
Elkészítés:
A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk.
A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket.
Frissen tartó fóliával befedjük és 24 órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.
A sütés napján egy tepsit kiolajazunk, a húsokat papírtörlőre rakjuk.
Egy mozsárban összetörjük a színes borsot, ezzel jól bedörzsöljük, valamint megsózzuk és befektetjük a tepsibe.
A friss fűszernövényeket összetépkedjük, majd rászórjuk, köré rakjuk a hagymát, paprikát, rátesszük a húsokra a paradicsom szeleteket, minden hússzeletre teszünk egy csipet vörösboros sót.
Egy dl. vizet öntünk alá és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
Én most hideg sütőbe tettem , és amikor elérte a hőmérséklet 200 fokot, egy órán keresztül sütöttem, jól megpárolódott a hús. Ezt követően levettem a fóliát és rápirítottam, amikor a felső oldala megpirult, megfordítottam, ez további 35-40 perc volt.
Krumplipürével, párolt borsóval, kukoricával és színes nyári salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/omlos-sertestarja/ […]