Évente két három alkalommal szoktam tarját készíteni,  de lehet ezen  a szokásomon változtatni kell, annyira bejött a mai ebédünk. a férjem ritkán mond olyant, hogy finomabb a rántott húsnál ( azt is egyre ritkábban készítek 🙂 ). ( A pácolási időt nem számítottam bele az elkészítési időbe!)

Szóval a mai sertéstarja így készült:

Hozzávalók:

  • négy szelet csontos sertéstarja
  • egy evőkanál mustár
  • egy evőkanál olíva olaj+ 1 ek. olaj
  • fekete és színes bors keverék
  • zöld fűszernövények: egy szál lestyán,  6-8  kisebb  levélborsikafű, petrezselyemzöld
  • egy lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szelet paprika ( zöld és pritamin volt)
  • 5-6 db. koktél paradicsom
  • só + 4 csipet vörösboros só

Elkészítés:

A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk.
A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket.
Frissen tartó fóliával befedjük és 24 órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.
A sütés napján egy tepsit kiolajazunk, a húsokat papírtörlőre rakjuk.
Egy mozsárban összetörjük a színes borsot, ezzel jól bedörzsöljük, valamint megsózzuk és befektetjük a tepsibe.
A friss fűszernövényeket összetépkedjük, majd rászórjuk, köré rakjuk a hagymát, paprikát, rátesszük a húsokra a paradicsom szeleteket, minden hússzeletre teszünk egy csipet vörösboros sót.
Egy dl. vizet öntünk alá és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.

Én most hideg sütőbe tettem , és amikor elérte a hőmérséklet  200 fokot, egy órán keresztül  sütöttem, jól megpárolódott a hús. Ezt követően levettem a fóliát és rápirítottam, amikor a felső oldala megpirult, megfordítottam, ez további 35-40 perc volt.

Krumplipürével, párolt borsóval, kukoricával és színes nyári salátával tálaltam.

Jó étvágyat!