Nem tartozik az olcsó ételek közé, sőt az utóbbi időben egyre drágább. Igen örülök,ha akció alkalmával sikerül beszerezni. A finom omlós lazac titka, hogy ne süssük sokáig, mert különben elveszíti az ízét.
Mindig a bőrös felével kezdjük a sütést,ha jó ropogós csak akkor fordítsuk meg fa lapáttal óvatosan.
Hozzávalók:
- 2 darab lazacfilé
- egy citrom
- zöld kapor
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál olíva olaj
- só,bors
Elkészítés:
A lazacot leöblítjük, szárazra törüljük. A bőrével lefele rátesszük a papírtörlőre, és megszórjuk borssal , frissen őrölt borssal . Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Egy teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat,majd rátesszük a vajat, beletesszük a lazacot a bőrös felével lefele, beledobunk mellé két karika citromot.
Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki .3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy kis olívaolajat tehetünk a bőrös részre, néhány csepp citromot is facsarunk,majd lefedjük egy-két percre, óvatosan visszafordítjuk a bőrös felére.
Nálam 7 percig sült.
Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.
Párolt borsóval, joghurt öntettel kínáljuk.
Természetesen lehet adni rizst vagy krumplit is.
1 Response
[…] A színes körettel kínáljuk a lazacot, recept:https://blog.keva.hu/recept/omlos-lazac/ […]