Nem tartozik az olcsó ételek közé, sőt az utóbbi időben egyre drágább. Igen örülök,ha akció alkalmával sikerül beszerezni. A finom omlós lazac titka, hogy ne süssük sokáig, mert különben  elveszíti az ízét.

Mindig a bőrös felével kezdjük a sütést,ha jó ropogós csak akkor fordítsuk meg fa lapáttal óvatosan.

Hozzávalók:

  • 2 darab lazacfilé
  • egy citrom
  • zöld kapor
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • só,bors

Elkészítés:

A lazacot leöblítjük, szárazra törüljük. A bőrével lefele rátesszük a papírtörlőre, és megszórjuk borssal , frissen őrölt borssal . Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Egy teflon serpenyőbe tesszük  az olívaolajat,majd rátesszük a vajat, beletesszük a lazacot a bőrös felével lefele, beledobunk mellé  két karika citromot.
Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki .3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy kis olívaolajat tehetünk a bőrös részre, néhány csepp citromot is facsarunk,majd lefedjük  egy-két percre, óvatosan visszafordítjuk a bőrös felére.
Nálam 7 percig sült.
Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.
Párolt borsóval, joghurt öntettel kínáljuk.
Természetesen  lehet adni rizst vagy krumplit is.