Szeretjük a paradicsomot sülve- főve, és természetesen aszalva. Ajánlom kipróbálásra,ma a brokkolival párosítottam:-). Mostanában akciósan hozzá lehet jutni brokkolihoz, már néhányszor vásároltam is. A tél vége fele vágyunk már a friss zöldségfélére. A mai brokkoli így készült:

Hozzávalók:

  • 1 db.brokkoli ( 500 gramm)
  • 1,5 dl 12%-os tejföl
  • 1,5 dl joghurt
  • 5-6 dkg trappista és parmezán sajt keverék
  • 2 db. tojás
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 tk.olíva olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 4-5 db szárított paradicsom
  • 2 csipet zsemlemorzsa
  • 3-4 levél bazsalikom

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát,hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld színét.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojást feltörjük egy keverőtálba rakjuk,majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt,joghurtot a sajt felét, a  zabpelyhet ( egy  mozsárban kicsit megtördeltem) adunk hozzá ízlés szerint sót, kb.2 csipetnyi sót és jól elkeverjük .

A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.

Leszűrjük a brokkolit. A főzőléből kb 2 evőkanálnyit tettem a tejfölös masszába.

Belerendezzük a brokkolirózsát a kerámia tepsibe,majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a szárított  paradicsomot, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal , ráteszünk 3-4 levél bazsalikomot és betesszük a sütőbe.

DSC_0386 (Large)

180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük ( alsó-felső sütés).

DSC_0477 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0559 (Large)

Amikor kínáljuk lehet díszíteni paradicsommal,mozzarella golyóval, bazsalikom levélleé.