Nagyon ritkán került terítékre a magyar konyhákban a nyúlhús,pedig egészséges,finom. A mai ebéd az egészség jegyében készült:-).
Hozzávalók :
- 4 db. nyúlcomb
- só,bors
- szárított csombor ( nyáron friss),néhány tárkonylevél
- egy nagy fej hagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egy diónyi vaj
Elkészítés:
Feldaraboljuk a nyúlhúst,megmossuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk,majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap.
Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral,tárkonnyal megszórjuk a combokat, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet.
Ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Köretként lila káposztát :
https://blog.keva.hu/recept/libasult-lilakaposztaval/ és héjában sült krumplit kínáltam.
A desszert túrós muffín
https://blog.keva.hu/recept/turos-muffin/
Jó étvágyat kívánok!