Évekkel korábban gyakran készítettem nyulat,de az utóbbi években valahogy kimaradt. Sikerült hozzájutni friss házinyúlhoz, ezért ma nyúlpecsenyét készítettem.
A nyúlhús  zsír- és koleszterintartalma alacsony, kedvező a vitamin- és ásványi anyag-tartalma .  Előnyös összetétele miatt fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri betegeknek is megfelelő választás, mégis nagyon ritkán kerül az asztalra.

Hozzávalók :

  • 4 db. nyúlcomb
  • só,bors
  • szárított csombor ( nyáron friss)
  • egy nagy fej hagyma
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egy diónyi vaj

Elkészítés:

Feldaraboljuk a nyúlhúst,megmossuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk  és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk,majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap. Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral megszórjuk a combokat, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet. ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.

Mi paradicsomos gnocchival ettük :-). Jó étvágyat!