Évekkel korábban gyakran készítettem nyulat,de az utóbbi években valahogy kimaradt. Sikerült hozzájutni friss házinyúlhoz, ezért ma nyúlpecsenyét készítettem.
A nyúlhús zsír- és koleszterintartalma alacsony, kedvező a vitamin- és ásványi anyag-tartalma . Előnyös összetétele miatt fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri betegeknek is megfelelő választás, mégis nagyon ritkán kerül az asztalra.
Hozzávalók :
- 4 db. nyúlcomb
- só,bors
- szárított csombor ( nyáron friss)
- egy nagy fej hagyma
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egy diónyi vaj
Elkészítés:
Feldaraboljuk a nyúlhúst,megmossuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk,majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap. Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral megszórjuk a combokat, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet. ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Mi paradicsomos gnocchival ettük :-). Jó étvágyat!
Minden étel gusztusos és csodás színes én nem tudnék választani ,mind megenném!!
Nagyon szépen köszönöm kedves Zsuzsa! Örülök,hogy idetaláltál!:-) 🙂