Nagyon ritkán került terítékre a magyar konyhákban a nyúlhús,pedig egészséges,finom. Nem is könnyű hozzájutni,persze a házi nyúl az igazi. Nálam a múlt vasárnap ez volt az ebéd:-)A csontos részből nyúlpaprikás készült, az is nagyon ízletes volt:-).

Hozzávalók :

  • nyúlhús 2 db. nyúlcomb,egy nyúlgerinc
  • só,bors
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • egy nagy fej hagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egy diónyi vaj

Elkészítés:

Megmossuk,majd feldaraboljuk a nyúlhúst, a gerincet kereszteb ujjnyi szeletekre vágjuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Összekeverjük a lisztet a paprikával és beleforgatjuk a húst.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk, majd beletesszük egészben a hagymát,fokhagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap.
Kb fél dl vizet öntünk rá, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet.

Ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.

Krumplipürével, ecetes pirospaprikával nagyon finom.

DSC_0008 (Large)

 

De készült más zöldségköret is:-)

DSC_0003 (Large)

 

https://blog.keva.hu/recept/padlizsanlegyezo/

Jó étvágyat kívánok!