Nagyon ritkán került terítékre a magyar konyhákban a nyúlhús,pedig egészséges,finom. Nem is könnyű hozzájutni,persze a házi nyúl az igazi. Nálam a múlt vasárnap ez volt az ebéd:-)A csontos részből nyúlpaprikás készült, az is nagyon ízletes volt:-).
Hozzávalók :
- nyúlhús 2 db. nyúlcomb,egy nyúlgerinc
- só,bors
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- egy nagy fej hagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egy diónyi vaj
Elkészítés:
Megmossuk,majd feldaraboljuk a nyúlhúst, a gerincet kereszteb ujjnyi szeletekre vágjuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.
Összekeverjük a lisztet a paprikával és beleforgatjuk a húst.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk, majd beletesszük egészben a hagymát,fokhagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap.
Kb fél dl vizet öntünk rá, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet.
Ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.
Krumplipürével, ecetes pirospaprikával nagyon finom.
De készült más zöldségköret is:-)
https://blog.keva.hu/recept/padlizsanlegyezo/
Jó étvágyat kívánok!