Friss konyhakész nyulat kaptam a combokat megsütöttem a gerincből finom leves készült . Korábbi bejegyzésemben is írtam arról,hogy ritkán kerül terítékre pedig finom,zsírszegény , egészséges hús. Ízre a csirkéhez hasonlít. Már húslevest is főztem,de most egy csorba jellegű levesre esett a választásom:-)

Hozzávalók:

egy nyúlgerinc
1 nagy fej hagyma
3 db sárgarépa
1 zeller, 1 db petrezselyemgyökér
1 bögre( 2 dl) zöldborsó
1 bögre zöld színű bab
1 bögre felaprított káposzta
2 db kisebb krumpli
1 evőkanál olíva olaj
lestyán, petrezselyemzöld
2 db koktél paradicsom
só, bors, házi ételízesítő
néhány csepp citromlé

a tálaláshoz lehet csípős paprikát kínálni

Elkészítés:
A nyúlhúst feldaraboljuk, egy fazékba helyezzük, felöntjük hideg vízzel, és odatesszük főni.
Ha felforrt a habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük.
Egy serpenyőben az olíva olajon az apróra vágott hagymát, sárgarépát, petrezselymet, zellert megdinszteljük. Beletesszük a levesbe, valamint hozzáadjuk a többi zöldséget is káposztát,mirelit babot, borsót,krumplit, paradicsomot ,majd a leveshez adjuk a lestyánt petrezselyemzöldet, és készre főzzük.
Ízlés szerint citromlével ízesítjük.
Tálaláskor csilit vagy csípős paprikát kínálhatunk hozzá.

Most egy érdekes kísérője volt a levesünknek :-)-Bulgur fasírt 🙂

Tipp a zöldségeket lehet variálni, nálam most a zöld szín került előtérbe:-)