Az olaszok zöldséglevese:-), a miénk is,mert egy ideje rendszeresen készítem.
Mirelit zöldséggel is készíthető,de frissből az igazi. A titka a friss bazsalikom levél, és természetesen a finom paradicsom.
Hozzávalók:
2 db közepes nagyságú sárgarépa
1 db fehérrépa
1/2 fej kelkáposzta
1 db kis cukkini héjával
paradicsomkonzerv(300 gramm)
20 dkg vágott zöldbab
egy jó maréknyi zsenge bab
1 db. újhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
só, bors
2-3 szál petrezselyem és zeller zöld
bazsalikom levél ízlés szerint
parmezán
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és közel azonos kis kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk az újhagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagyma gerezdet,sót,borsot.
Beletesszük a felkockázott sárga- és fehérrépát,kelkáposztát. Kicsit átpirítjuk, és vízzel felöntjük,beletesszük a szemes babot, fedővel lefedve pár perc alatt félpuhára pároljuk.Hozzáadjuk a zöldbabot, a felkockázott cukkinit,együtt főzzük. Majd beletesszük a paradicsomot a felvágott zeller,petrezselyemlevelet,bazsalikomot.
Parmezán forgáccsal,reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp bármilyen zöldséget adhatunk hozzá, karalábét,káposztát,spenótlevelet… ha gazdagabb ízvilágot szeretnénk mascarponet is tehetünk bele/ ezt inkább télen szoktam/.