Kedves hűséges Követőim, szeretettel köszöntelek Titeket Nemzeti ünnepünkön!
Augusztus 20-a mindig a gyerekkort idézi, amikor annyira vágytam, vágytunk Budapestre, mindig élmény volt amikor sikerült a Duna parton sétálni, a tűzijátékot megnézni. Akkor azt gondoltam, ha alkalmam lesz mindig a helyszínről követem a közvetítést. Ahogy mondják azóta sok víz lefolyt a Dunán, most már a tv-ből szívesebben nézzük az ünnepi műsort. Az államalapítás ünnepét mindig megünnepeljük.
Most bárányhúsból készítettem csorbát, illetve a grillezőben padlizsán sütés közben néhány saslik is készült.
Hozzávalók :
- egy bárány comb csontos része ( a hús egy részéből saslik készült)
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- egy kisebb zeller fele
- egy szelet kelkáposzta
- 30-35 dkg Juliska zöldbab
- 2 db közepes nagyságú krumpli
- Zöld fűszerek: lestyán 2 szál, 1 szál tárkony, 1 kis szál csombor,csokor petrezselyem,zeller zöld
- nálam most egy tk Bors magic vagy helyette lehet használni ha van .korpaciberét ,vagy citrom levét
- só,bors
- kisebb darab paprika
- két db paradicsom
- 1 db. kisebb hagyma
Elkészítés:
A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd sózzuk , ha felforr a habját leszedjük.
Utána hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, kelkáposztát , a zöldbabot,paradicsomot,paprikát, a hagymát egészben.
Beletesszük a zöld fűszereket, paprikát, paradicsomot őrölt fekete borsot.
Amikor félig megpuhultak a zöldségek,a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit,
Tehetünk bele két három evőkanál korpaciberét,de nekem most nem volt Bors Magic port használtam. Forraljuk és a csontról levágott főtt hússal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Készült még egy kis tarja, padlizsán:
https://blog.keva.hu/recept/villamgyors-padlizsan-szelet/
Áldott szép ünnepet kívánok!