Régen gyakran készítettem barackos, ananászos csirkemellet, de valahogy az utóbbi időben ez feledésbe merült, pedig nagyon szeretem. Gyorsan elkészíthető, könnyű , ízletes.  Ma nektarinnal készítettem.

Hozzávalók két személyre:

  • 2 db. csirkemell filé
  • 4 db. nektarin
  • 1 teáskanál méz
  • két diónyi vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • rozmaring
  • só, csipetnyi bors
  • csili paprika
  • 1 dl  fehérbor (nálam száraz volt)

Elkészítés:
A húst megmossuk  feldaraboljuk, sózzuk, csipetnyi borssal megszórjuk. A nektarint szintén megmossuk felszeleteljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a vaj felét , belerakjuk a csirkemell szeleteket és nagy lángon elkezdjük sütni, megforgatjuk, hogy minden oldala megpiruljon. Ízesítjük csili paprikával, beletesszük a mézet, rozmaring darabkákat, majd a barackokat, belerakjuk a maradék vajat és felengedjük a borral. Egy kicsit lefedjük,  vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert akkor élvezhetetlenné válik.

Barna  rizzsel tálaltam. Sós vízben a rizst megfőztem ( főzési idő kb. 35 perc).

A barna rizsnek magas a  rosttartalma  tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és olyan természetes növényi összetevőkkel is, melyek megóvják az egészséget. Barna rizs lassabban szívódik fel így későbben emeli a vércukrot.

Jó étvágyat!