Régen gyakran készítettem barackos, ananászos csirkemellet, de valahogy az utóbbi időben ez feledésbe merült, pedig nagyon szeretem. Gyorsan elkészíthető, könnyű , ízletes. Ma nektarinnal készítettem.
Hozzávalók két személyre:
- 2 db. csirkemell filé
- 4 db. nektarin
- 1 teáskanál méz
- két diónyi vaj
- 1 evőkanál olaj
- rozmaring
- só, csipetnyi bors
- csili paprika
- 1 dl fehérbor (nálam száraz volt)
Elkészítés:
A húst megmossuk feldaraboljuk, sózzuk, csipetnyi borssal megszórjuk. A nektarint szintén megmossuk felszeleteljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a vaj felét , belerakjuk a csirkemell szeleteket és nagy lángon elkezdjük sütni, megforgatjuk, hogy minden oldala megpiruljon. Ízesítjük csili paprikával, beletesszük a mézet, rozmaring darabkákat, majd a barackokat, belerakjuk a maradék vajat és felengedjük a borral. Egy kicsit lefedjük, vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, mert akkor élvezhetetlenné válik.
Barna rizzsel tálaltam. Sós vízben a rizst megfőztem ( főzési idő kb. 35 perc).
A barna rizsnek magas a rosttartalma tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és olyan természetes növényi összetevőkkel is, melyek megóvják az egészséget. Barna rizs lassabban szívódik fel így későbben emeli a vércukrot.
Jó étvágyat!