Kedvelem a spagettit, talán a tészták közül a spagetti az első számú kedvenc.Mindig a durum lisztből készült változatot használom.
A mai spagetti egy kicsit tavasz hívogató, benne van a nyár zamata, és a tavasz üde zöld színe. Gyakorlatilag 15 perc alatt meleg ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- két nagy marék friss leveles spenót
- 10-12 db aszalt paradicsom
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- kb 10 dkg sajt( juhtúró, trappista,cheddár,parmezán)
- só
- 1 ek.olívaolaj
Elkészítés:
Vizet forralunk, két csipet sóval ízesítjük majd beletesszük a spagettit. Roppanósra főzzük.
Közben egy serpenyőben olívaolajat öntünk, arra ráteszünk egy gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a jól megmosott spenótleveleket, a főzővízből egy-két evőkanálnyit ráöntünk, illetve egy dl tejszínt is hozzáadunk.
Rátesszük az aszalt paradicsomot felforraljuk, majd belerakjuk a juhtúrót a reszelt sajt keveréket.
A reszelt cheddar és parmezán sajtot akkor tesszük rá amikor kínáljuk.
Egy tepsibe tesszük a spagettit,ráhalmozzuk a spenótos-paradicsomot. Sajttal meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!