Kedvelem a spagettit, talán a tészták közül a spagetti az első számú kedvenc.Mindig a durum lisztből készült változatot használom.

A mai spagetti egy kicsit tavasz hívogató, benne van a nyár zamata, és a tavasz üde zöld színe. Gyakorlatilag 15 perc alatt meleg ételt varázsolhatunk az asztalunkra.

Hozzávalók:

  • 20 dkg spagetti
  • két nagy marék friss leveles spenót
  • 10-12 db aszalt paradicsom
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb 10 dkg sajt( juhtúró, trappista,cheddár,parmezán)
  • 1 ek.olívaolaj

 

Elkészítés:

Vizet forralunk, két csipet sóval ízesítjük majd beletesszük a spagettit. Roppanósra főzzük.

Közben egy serpenyőben olívaolajat öntünk, arra ráteszünk egy gerezd fokhagymát, majd rádobjuk a jól megmosott spenótleveleket,  a főzővízből egy-két evőkanálnyit ráöntünk, illetve egy dl tejszínt is hozzáadunk.

Rátesszük az aszalt paradicsomot felforraljuk, majd belerakjuk a juhtúrót a reszelt sajt keveréket.

DSC_0629 (Large)

A  reszelt cheddar és parmezán sajtot akkor tesszük rá amikor kínáljuk.

Egy tepsibe tesszük a spagettit,ráhalmozzuk a spenótos-paradicsomot. Sajttal meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!