Szeretem a gombás húsételeket,mert nagyon kevés munka van velük, kiadósak. Most a tepsibe a húson kívül töltött krumplit és gombát is tettem. Előző este  is előkészíthető és amikor kínálni szeretnénk csak betesszük a sütőbe.

Együtt sül a köret is a hússal,már csak salátát kell készíteni mellé.

Hozzávalók:

  • 4  nagy szelet sertés karaj
  • egy vöröshagyma, 1 db újhagyma
  • 6-7 db csiperke gomba (kb 30 dkg)
  • 3-4 db mirelit vargánya
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • egy csomag mozzarella
  • 8-10 dkg reszelt trappista  sajt
  • 3-4 dkg feta
  • 3 db Medvesajt
  • 3 ek evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • két kis paradicsom
  • 1 db méretű tojás
  • 1 ek apró szemű zabpehely
  • 5 db  héjában sült krumpli ( maradékot használtam)
  • 6-7 db csiperkegombafej

Elkészítés:

A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet,felszeleteljük tenyérnyi nagyságúra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felaprított hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát,vargányát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,amikor majdnem kész rátesszük a gombafejeket és hagyjuk egy kicsit a fedő alatt.( 1-2 perc)majd félretesszük.
Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy tepsibe,melyre előzőleg sütőpapírt tettünk.

Elkészítjük a tölteléket.  A gombás masszához adjuk a medvesajtot ,szétnyomkodjuk, a krumplik belsejét kikaparjuk és villával apróra törjük,ezt is hozzáadjuk. majd egy tojást feltörünk , és összekeverjük a zabhellyel. Sózzuk borsozzuk.
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, egy csipetnyi fetát,illetve  meghintjük Trappista sajttaal. Ráteszünk egy paradicsomot, petrezselymet. Olívaolajjal meglocsoljuk

Hasonlóképpen járunk el a krumplival és a gombával is, megtöltjük a masszával  meglocsoljuk olívaolajjal,alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük.

DSC_0674 (Large)

Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük ameddig szép színt kap.

DSC_0738 (Large)

Jó étvágyat kívánok!!

DSC_0767 (Large)

Tipp. ha nincs vargányánk keverjünk egy kis laskagombát a csiperkéhez.