Szeretem a gombás húsételeket,mert nagyon kevés munka van velük, kiadósak. Most a tepsibe a húson kívül töltött krumplit és gombát is tettem. Előző este is előkészíthető és amikor kínálni szeretnénk csak betesszük a sütőbe.
Együtt sül a köret is a hússal,már csak salátát kell készíteni mellé.
Hozzávalók:
- 4 nagy szelet sertés karaj
- egy vöröshagyma, 1 db újhagyma
- 6-7 db csiperke gomba (kb 30 dkg)
- 3-4 db mirelit vargánya
- petrezselyemzöld
- só, bors
- egy csomag mozzarella
- 8-10 dkg reszelt trappista sajt
- 3-4 dkg feta
- 3 db Medvesajt
- 3 ek evőkanál olaj
- egy teáskanálnyi vaj
- két kis paradicsom
- 1 db méretű tojás
- 1 ek apró szemű zabpehely
- 5 db héjában sült krumpli ( maradékot használtam)
- 6-7 db csiperkegombafej
Elkészítés:
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet,felszeleteljük tenyérnyi nagyságúra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felaprított hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát,vargányát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,amikor majdnem kész rátesszük a gombafejeket és hagyjuk egy kicsit a fedő alatt.( 1-2 perc)majd félretesszük.
Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy tepsibe,melyre előzőleg sütőpapírt tettünk.
Elkészítjük a tölteléket. A gombás masszához adjuk a medvesajtot ,szétnyomkodjuk, a krumplik belsejét kikaparjuk és villával apróra törjük,ezt is hozzáadjuk. majd egy tojást feltörünk , és összekeverjük a zabhellyel. Sózzuk borsozzuk.
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, egy csipetnyi fetát,illetve meghintjük Trappista sajttaal. Ráteszünk egy paradicsomot, petrezselymet. Olívaolajjal meglocsoljuk
Hasonlóképpen járunk el a krumplival és a gombával is, megtöltjük a masszával meglocsoljuk olívaolajjal,alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük.
Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük ameddig szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok!!
Tipp. ha nincs vargányánk keverjünk egy kis laskagombát a csiperkéhez.