Egy vendéglőben ettem először ezt a kiadós ebédet, de azóta már többször is elkészítettem, nálunk nagyon bejön:-)

Lecsós bab

Hozzávalók: fél piros, fél sárga, fél zöld, fél sárga tévépaprika, csípős paprika  ízlés szerint, egy fej lila hagyma, vagy póréhagyma, egy babkonzerv ( nekem csilis babom volt itthon), egy teáskanál méz ( cukorbetegek édesítőszert tegyenek bele), só, frissen őrölt bors, egy evőkanál olívaolaj ( más is jó).

Elkészítés: az olajon a hagymát megdinsztelem , de csak kb.10 másodperc, majd mehet rá a paprika, így 2-3 percig dinsztelődik, aztán ráteszem  a paradicsomot, és végül a konzervbabot, egy-két perc fövés és kész is van.

Natúrszelet

Hozzávalók:sertéskaraj, só,bors,pirospaprika, liszt, olaj a sütéshez

Elkészítés: a sertéskarajt felszeletem,kicsit megveregetem,de nem klopfolom vékonyra, törlőkendőn leitatom a nedvességet, sózom borsozom, majd a paprikás lisztbe beleforgatom, majd forró olajon megsütöm

Hasábburgonyát sütök és azzal tálalom.

Jó étvágyat! 🙂