Egy vendéglőben ettem először ezt a kiadós ebédet, de azóta már többször is elkészítettem, nálunk nagyon bejön:-)
Lecsós bab
Hozzávalók: fél piros, fél sárga, fél zöld, fél sárga tévépaprika, csípős paprika ízlés szerint, egy fej lila hagyma, vagy póréhagyma, egy babkonzerv ( nekem csilis babom volt itthon), egy teáskanál méz ( cukorbetegek édesítőszert tegyenek bele), só, frissen őrölt bors, egy evőkanál olívaolaj ( más is jó).
Elkészítés: az olajon a hagymát megdinsztelem , de csak kb.10 másodperc, majd mehet rá a paprika, így 2-3 percig dinsztelődik, aztán ráteszem a paradicsomot, és végül a konzervbabot, egy-két perc fövés és kész is van.
Natúrszelet
Hozzávalók:sertéskaraj, só,bors,pirospaprika, liszt, olaj a sütéshez
Elkészítés: a sertéskarajt felszeletem,kicsit megveregetem,de nem klopfolom vékonyra, törlőkendőn leitatom a nedvességet, sózom borsozom, majd a paprikás lisztbe beleforgatom, majd forró olajon megsütöm
Hasábburgonyát sütök és azzal tálalom.
Jó étvágyat! 🙂