Még mindig tartom a diétát, de igyekszem beiktatni az étrendembe a zsiradékot is, és már nem csak főtt húst eszem:-) (tudjátok öt hete volt az epeműtétem).
Néhány szelet borjúcombot bepácoltam és megsütöttem nagyon finom lett.Nálam így készült:
Hozzávalók:
- személyenként 2 -3 szelet borjúcomb ( nálam 6 szelet )
- egy teáskanál mustár
- 1+1 evőkanál olívaolaj
- só, csipetnyi bors
- egy evőkanál tönkölybúza liszt
Elkészítés:
Megmossuk, lecsepegtetjük a húst, majd ujjnyi szeleteket vágunk a borjúcombból, utána egy kicsit megklopfoljuk.
A mustárt elkeverjük az olívaolajjal.
A hús szeleteket csipetnyi borssal meghintjük ,majd beleforgatjuk a pácba. Fóliával letakarva betesszük a hűtőbe legalább egy éjszakára.
Sütés előtt sózzuk. majd a szeleteket beleforgatjuk a lisztbe.
Egy serpenyőben olívaolajat teszünk, amikor forró beletesszük a hússzeletet,mindkét oldalát megpirítjuk oldalanként 4-5 perc,majd egy dl forró vizet öntünk rá(még jobb ha van húslevesünk).
Fedő alatt alacsony lángon pároljuk, nálam 20 percig párolódott. ( a párolási idő függ attól,hogy mennyire fiatal a borjú húsa).
Krumplipürével és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!