Még mindig tartom a diétát, de igyekszem beiktatni az étrendembe a zsiradékot is, és már nem csak  főtt húst eszem:-) (tudjátok  öt hete volt az epeműtétem).

Néhány szelet borjúcombot bepácoltam és megsütöttem nagyon finom lett.Nálam így készült:

Hozzávalók:

  • személyenként 2 -3 szelet borjúcomb ( nálam 6 szelet )
  • egy teáskanál mustár
  • 1+1 evőkanál olívaolaj
  • só, csipetnyi bors
  • egy evőkanál tönkölybúza liszt

Elkészítés:

Megmossuk, lecsepegtetjük a húst, majd ujjnyi szeleteket vágunk a borjúcombból, utána egy kicsit megklopfoljuk.

A mustárt elkeverjük az olívaolajjal.

A hús szeleteket csipetnyi borssal meghintjük ,majd beleforgatjuk a pácba. Fóliával letakarva betesszük a hűtőbe legalább egy éjszakára.

Sütés előtt sózzuk. majd a szeleteket beleforgatjuk a lisztbe.

Egy serpenyőben olívaolajat teszünk, amikor forró beletesszük a hússzeletet,mindkét oldalát megpirítjuk oldalanként 4-5 perc,majd egy dl forró vizet öntünk rá(még jobb ha van húslevesünk).

Fedő alatt alacsony lángon pároljuk, nálam 20 percig párolódott. ( a párolási idő függ attól,hogy mennyire fiatal a borjú húsa).

Krumplipürével és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!