Nagyon rég készítettem krumplis tésztát, de most jókora adag sikeredett:-).
Mi általában a krumplis tésztát savanyú uborkával, vagy káposzta salátával szoktuk enni, mivel nem fogyott el és önálló ételnek már nem lett volna elég, ezért húst sütöttem mellé.
Krumplis tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag kockatészta
- 4 közepes krumpli
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika, e mokkáskanál csípős Gulyáskrém
- 1 evőkanál olaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát felvágjuk, az olajon világosra pirítjuk, beletesszük a piros paprikát , Gulyáskrémet, majd a krumplikockákat, annyi vízzel felengedjük,hogy jól ellepje.
Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megfőtt , krumplipüré törővel összetörjük, de csak rusztikusra, hogy maradjon egy-egy krumpli darabocska is.
Közben megfőzzük a tésztát, ha megfőtt leszűrjük és alaposan összekeverjük, megborsozzuk, illetve ha szükség utána ízesítünk sóval. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom.
Natúr pulykaszelet:
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet pulykamell filé
- 1,5 ek. rozsliszt
- egy kávéskanál piros paprika
- két csipetnyi szárított petrezselyem
- frissen őrölt bors
- bors
- 2 ek olíva olaj
- egy diónyi vaj
- 1 dl fehér bor
Elkészítés:
A pulykát felszeleteljük, egy kicsit megütögetjük,de nem klopfoljuk ki, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal. Összekeverjük az olívaolaj felébe, a szárított petrezselymet és jól beleforgatjuk a hússzeleteket.
Egy-két órát pihentetjük.
Teflon serpenyőbe öntjük az olíva olajat, majd rátesszük a vajat. A pulykamellet paprikás lisztbe forgatjuk és beletesszük a serpenyőbe. Hagyjuk,hogy az egyik oldala megpiruljon, majd megfordítjuk, és amikor a másik oldala is megpirult rátesszük a bort és befedjük a serpenyőt, hagyjuk párolódni. Kb . 15 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat!
😀
😆