Nagyon rég készítettem krumplis tésztát, de most jókora adag sikeredett:-).
Mi általában a krumplis tésztát savanyú uborkával, vagy káposzta  salátával szoktuk enni, mivel nem fogyott el és önálló ételnek már nem lett volna elég, ezért húst sütöttem mellé.

Krumplis tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag kockatészta
  • 4 közepes krumpli
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika, e mokkáskanál csípős Gulyáskrém
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A hagymát felvágjuk, az olajon világosra pirítjuk,  beletesszük a piros paprikát , Gulyáskrémet, majd a krumplikockákat, annyi vízzel felengedjük,hogy jól ellepje.

Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megfőtt , krumplipüré törővel összetörjük, de csak rusztikusra, hogy maradjon egy-egy krumpli darabocska is.

Közben  megfőzzük a tésztát, ha megfőtt leszűrjük  és alaposan összekeverjük, megborsozzuk, illetve ha szükség utána ízesítünk sóval. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom.

 

Natúr pulykaszelet:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 1,5 ek. rozsliszt
  • egy kávéskanál piros paprika
  • két csipetnyi szárított petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • bors
  • 2 ek olíva olaj
  • egy diónyi vaj
  • 1 dl fehér bor

Elkészítés:

A pulykát felszeleteljük, egy kicsit megütögetjük,de nem klopfoljuk ki, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal.  Összekeverjük az olívaolaj felébe, a szárított petrezselymet és jól beleforgatjuk a hússzeleteket.

Egy-két órát pihentetjük.

Teflon serpenyőbe öntjük   az olíva olajat, majd  rátesszük a vajat. A pulykamellet paprikás lisztbe forgatjuk és beletesszük a serpenyőbe. Hagyjuk,hogy az egyik oldala megpiruljon, majd megfordítjuk, és amikor a másik oldala is megpirult rátesszük a bort és befedjük a serpenyőt, hagyjuk párolódni.  Kb . 15  perc alatt elkészül.

Jó étvágyat!