Gyerekkoromban sok csirke volt az udvaron és nyáron nagyon egyszerű kis fokhagymás leves készült belőle.  Azóta is keresem azt az ízt, de nekem nem sikerül úgy elkészítenem,mint kicsi mamámnak.
Most nem kapirgálósból készült, de elég jó minőségű csirkét sikerült beszereznem így újra kipróbáltam, egész finom lett 🙂 . Bármilyen csontos csirkeaprólék jó hozzá. ( a csirke bőrét nem javasolt megenni, mert magas a koleszterin tartalma).
Hozzávalók:

  • 3 db.csirkeszárny
  • 2 db.alsó comb
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 db.sárgarépa
  •  1 púpozott ek.rozsliszt
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • só,bors
  • 1 db.tv.paprika
  • ecet ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főni, ha felforr lehabozzuk.
Beletesszük a hasábra vágott sárgarépát, a felaprított fokhagymát,frissen őrölt borsot teszünk bele, egy paprikát és egy hagymát egészben beleteszünk és főzzük.
Elkészítjük a rántást: olajat hevítünk ,beletesszük a lisztet egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a pirospaprikát és 2 dl. hideg vízzel felengedjük, közben kavargatjuk,majd hozzáöntjük a leveshez.
Összeforraljuk és egy kis ecettel savanyítjuk. Ha szükség utánaízesítünk.

Friss kenyérrel tálaljuk.( aki szeretne tartalmasabb levest készíteni lehet rizst főzni bele).