A hét végén sikerült csodálatosan fiatal marhahúshoz hozzájutnom, néhány  ételt kipróbáltam, sajnos fotó nem mindről készült, mert hamar elfogyott 🙂 ( de a fagyasztóban van még belőle, a későbbiek során megmutatom mi készül belőle).(A pácolási időt nem számoltam bele az elkészítési időbe!)
A mustáros marhaszelet így készült:
Hozzávalók:

  • 6  szelet marhafelsál
  • 2 kávéskanál mustár
  • frissen őrölt bors, só
  • olaj

Elkészítés: A marhaszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd borsozzuk és bekenjük a mustárral, tetejére olajat locsolunk és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én 24 órán keresztül tartottam. Amikor sütni szeretnénk egy teflon serpenyőbe olajat hevítünk, megsózzuk a marhaszeletet és mindkét oldalát pirosra sütjük. Amikor mindkét oldala szép piros színt kap 1 percre lefedjük  a tepsit fedővel, majd lezárjuk a lángot és tálaljuk. Mi sült paprikával, krumplipürével és ceruzababbal ettük. A sült paprika receptje itt: https://blog.keva.hu/?p=2051