Az igazi csirkecomb a futkározós csirkéké, de ehhez ritkán lehet hozzájutni.  Ezért  legtöbbször csirkemellet készítek, de most egész formás combocskákat sikerült beszereznem, amit meg is pácoltam, ez tovább javította az ízét.( Elkészítési idő+ a pácolási idő.)

Hozzávalók:

a páchoz :

  • 2 púpozott teáskanál mustár
  • egy evőkanál olívaolaj
  • két nagy csipetnyi frissen őrölt bors
  • egy csipetnyi csilipaprika

még szükséges hozzá:

  • hat darab csirke alsó comb
  • egy jó marék  rusztikusan felaprított póréhagyma
  • 5-6 szál medvehagyma
  • 1 dl fehérbor
  • egy evőkanál olaj, diónyi vaj

Először a pácot készítjük el, jól összekeverjük  a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat.  Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros  pácból.

Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk és belehelyezzük a tepsibe, rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát, medvehagymát ( amikor nincs medvehagyma szezon fokhagymát használhatunk) és forró sütőbe tesszük. Én 200 fokon sütöttem 50 percig, majd további 10 percig fólia nélkül.