Az igazi csirkecomb a futkározós csirkéké, de ehhez ritkán lehet hozzájutni. Ezért legtöbbször csirkemellet készítek, de most egész formás combocskákat sikerült beszereznem, amit meg is pácoltam, ez tovább javította az ízét.( Elkészítési idő+ a pácolási idő.)
Hozzávalók:
a páchoz :
- 2 púpozott teáskanál mustár
- egy evőkanál olívaolaj
- két nagy csipetnyi frissen őrölt bors
- egy csipetnyi csilipaprika
még szükséges hozzá:
- hat darab csirke alsó comb
- egy jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma
- 5-6 szál medvehagyma
- só
- 1 dl fehérbor
- egy evőkanál olaj, diónyi vaj
Először a pácot készítjük el, jól összekeverjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, közben megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk és belehelyezzük a tepsibe, rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát, medvehagymát ( amikor nincs medvehagyma szezon fokhagymát használhatunk) és forró sütőbe tesszük. Én 200 fokon sütöttem 50 percig, majd további 10 percig fólia nélkül.