Mustáros borjúszelet, köményes krumplival illetve kínai kel salátával. Egy kicsit hosszú lett volna a cím ebben a formában :-).
Örömteli hangulatban vagyok, mivel a https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg elérte a 10.000 kedvelőt.
Minden kedves követőmnek nagyon köszönöm. Képzeljétek a 10.000-ik kedvelő egy kapuvári hölgy lett Kövesházi Erzsébet, akit személyesen is ismerek. köszöntelek Babi az oldalon! 🙂
Visszatérve a receptre:-)
Hozzávalók:
- 6 szelet borjú comb
- 2 teáskanál mustár
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. napraforgó olaj
- diónyi (kb 2,5-3 dkg )vaj
- só,bors
- 3 dl marhahúsleves
Elkészítés:
A húst megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megtörölgetjük és egy kicsit klopfolóval megütögetjük.
A mustárt elkeverjük az olívaolajjal, adunk hozzá őrölt borsot és ezzel bekenegetjük a hús szeleteket.
Lefóliázva legalább egy-két órára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt sózzuk
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd beledobjuk a vaja és elősütjük a szeleteket,majd forró húslevessel felengedjük. Én 3-4 alkalommal adatm hozzá.
Lefedve kis lángon pároljuk, majd kifedjük és egy kicsit rápirítunk.
Forrón tálaljuk.
Krumpli recept:
https://blog.keva.hu/recept/anna-neni-krumplija/
Kínai kel saláta:
https://blog.keva.hu/recept/kinai-kel-salata/
Most a tökmagolaj helyett olívaolajat tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá.