Mustáros borjúszelet, köményes krumplival illetve kínai kel salátával. Egy kicsit hosszú lett volna a cím ebben a formában :-).
Örömteli hangulatban vagyok, mivel a https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg elérte a 10.000 kedvelőt.

Minden kedves követőmnek nagyon köszönöm. Képzeljétek a 10.000-ik kedvelő egy kapuvári hölgy lett Kövesházi Erzsébet, akit személyesen is ismerek. köszöntelek Babi az oldalon! 🙂
Visszatérve a receptre:-)

Hozzávalók:

  • 6 szelet borjú comb
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • diónyi (kb 2,5-3  dkg )vaj
  • só,bors
  • 3 dl marhahúsleves

Elkészítés:

A húst megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megtörölgetjük és egy kicsit klopfolóval megütögetjük.
A mustárt elkeverjük az olívaolajjal, adunk hozzá őrölt borsot és ezzel bekenegetjük a hús szeleteket.
Lefóliázva legalább egy-két órára hűtőbe tesszük.

Sütés előtt sózzuk
Egy serpenyőbe tesszük az olajat,majd beledobjuk a vaja és elősütjük a szeleteket,majd forró húslevessel felengedjük. Én 3-4 alkalommal adatm hozzá.
Lefedve kis lángon pároljuk, majd kifedjük és egy kicsit rápirítunk.

Forrón tálaljuk.

Krumpli recept:

https://blog.keva.hu/recept/anna-neni-krumplija/

Kínai kel saláta:

https://blog.keva.hu/recept/kinai-kel-salata/

Most a tökmagolaj helyett olívaolajat tettem bele.

Jó étvágyat kívánok hozzá.