Egy cukorbetegnél, diétázó betegnél a munkahelyi étkezés számos problémát vet fel. Az egyik az, hogy a munkahelyen a cukorbetegnek tízóraizni,  esetleg uzsonnázni, ebédelni, vagy vacsorázni kellene. A kis étkezések a munkahelyek egy részénél megoldható, viszont a főtt étel nem minden munkahelyen biztosított. Mit tegyen ilyenkor a cukorbeteg?  Ahol lehetőség van a meleg ételre  amelyet legalább részben beiktathat az étrendjébe, jó ha azt választja, úgy hogy  pl. a süteményt elhagyja, a köretnek ( krumpli,rizs) a felét eszi meg, ha tésztás nap van akkor otthonról visz ebédet. Vagy minden nap otthonról visz készételt és a munkahelyén megmelegíti, véleményem szerint erre van a legkevesebb lehetőség, viszont ha otthon készít a cukorbeteg valamilyen salátát és azt megeszi a szendvics mellé az már jó megoldásnak tűnik. Azt viszont mindenképpen el  kell érni, hogy az inzulinos cukorbetegnek a munkahelyén legyen lehetséges étkezni (helység,időpont biztosítva legyen). Sok betegtől hallom, hogy nem mondják el a munkahelyen, hogy cukorbetegek.  Ezt nem tartom jó ötletnek, mert ha véletlen kialakulna egy hopoglikémiás rosszullét , nem tudnak a munkatársak  azonnal segíteni.