Mozzarellás-vargányás csirkemell kiváló választás volt, nagyon ízlett a családnak. Akár az ünnepi asztalra is elkészíthető 🙂
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db csirkemell filé
- egy evőkanálnyi feldarabolt póréhagyma
- 6 félbevágott vargánya( most mirelitet használtam)
- petrezselyemzöld
- só, bors
- 6 szelet mozzarella
- 1 teáskanálnyi reszelt parmezán
- 2 evőkanál olaj
- egy teáskanálnyi vaj
- fél dl fehérbor
- 1 ek.rozsliszt
Elkészítés:
A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük, de nem kell kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a póréhagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a mirelit vargányát, és pirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és félretesszük. A hús szeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük , oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd felengedjük a borral és két percig lefedve pároljuk. , utána átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Amikor a sajt kezd megpirulni megszórjuk a reszelt parmezánnal és még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe. Forrón tálaljuk.
Pulykamellel is elkészíthető, illetve a vargánya másfajta gombával is helyettesíthető.
GUSZTUSOS NAGYON!
Köszi szépen! 🙂