Lehetne az is a címe, hogy a ” Mi karajszeletünk” 🙂 ! Szeretném megköszönni  KeVa.kb.oldal aktivitását, úgy döntöttem, hogy Mindannyian bekerültök a blogba! 🙂 Jó játék volt, köszönöm! 🙂

 https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg/photos/
a.400185146719517.64676601.399956070075758/1002637816474244/?type=3&theater

Hozzávalók:

  • 3 db vastag szelet karaj
  • 9 db mini mozzarella
  • 2 ek sűrű paradicsom
  • 1-2 szelet paradicsom
  • zöld fűszerek: zöldpetrezselyemem,bazsalikom,kakukkfű
  • só,bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek tönkölybúza liszt
  • 1,5 dl húsleves alaplé

Elkészítés:

Megmossuk a karajt, papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd minden szelet karajba egy zsebet vágunk.

Fűszerezzük sóval,borssal.

A paradicsomkrémet (sűrű olasz darált paradicsom) összekeverjük az egyik ek. olívaolajjal.

Kinyitjuk a karaj szeleteket,bekenjük paradicsommal, mindenikbe teszünk 3 mozzarella golyót, valamint felaprított bazsalikom és petrezselyemzöldet.

Két-két  fogpiszkálóval megtűzzük (vagy hústűvel).

A lisztet  rátesszük egy papírtörlőre és a hússzeleteket,jól beleforgatjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hús mindkét oldalát  elősütjük.

Egy kerámia tálba átszedjük a húst, a serpenyőbe öntjük a húsleves alaplét, felforraljuk, majd ráöntjük a húsra.

Egy szál kakukkfüvet, valamint paradicsomot teszünk  a tepsibe, lefóliázva 160 fokos sütőbe tesszük és kb. 30 percig pároljuk.

Tésztával,vagy krumplipürével tálaljuk.

Nekem volt egy kis gombamártásom és azt is kínáltam vele.

Jó étvágyat kívánok!

Lehet készíteni csirkéből, vagy pulykából is.
Legközelebb paradicsomos spagettivel fogom, talán azzal a legfinomabb. (sajnos arról már nem készült kép,de legközelebb lencsevégre kerül az is.)