A mai ebéd jellegzetes ízét a csípős paprikás Karaván sajt adja, nem a mozzarella. 🙂 . Nem vagyok, vagyunk 🙂 vegetáriánusok, de olykor -olykor jólesik a hús nélküli étel is.Persze , aki szeretné tehet mellé egy szelet csirkemellet,vagy halat.

Hozzávalók:

  • 1 db.kisebb karfiol ( 500 gramm)
  • 2 dl 12%-os tejföl+ 1 dl joghurt
  • egy tasak mini mozzarella
  • 3 ek, reszelt füstölt,csípős paprikás Karaván sajt
  • 1 db. tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 csipetnyi citromsó
  • egy-két koktél paradicsom

Elkészítés:

A  karfiolt megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4  percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi  citrompótlót.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tojást feltörjük egy keverőtálba rakjuk,majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát ( egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) adunk hozzá ízlés szerint sót, kb.2 csipetnyi sót és jól elkeverjük .
A sütőformát kiolajazzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb 2 evőkanálnyit tettem a tejfölös masszába.

Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe( vagy jénaiba),majd nyakon öntjük a masszával. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat a paradicsomot és betesszük a sütőbe,
180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük ( alsó-felső sütés, a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton sült).
Jó étvágyat kívánok!