Az egyik oldalon zajló játék rabul ejtett, mert közel áll a szívemhez:-)

Mai saláta laktató, finom, egészséges és 20 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók 2 személyre:

  • egy csirkemell filé
  • egy tasak Szarvasi Mozzarella golyó
  • egy+egy  evőkanál olíva olaj
  • egy teáskanál citromos repceolaj
  • egy diónyi vaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • Eisberg ( vagy ami van otthon)salátakeverék
  • 10-12 db.koktél paradicsom
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 4 db vékony szelet rozskenyér

Elkészítés:

A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy teflon serpenyőbe öntjük az egyik evőkanál olívaolajat és rátesszük a vajat, majd a szezámmagot.

Beletesszük a csirke mell filéket, addig forgatjuk ameddig egy kis színt kap a hús .

Amikor kezd megpirulni hozzáöntjük a bort és egy kicsit fedő alatt alacsony fokozaton pároljuk, de csak 2-3 percig.

A kenyeret felkockázzuk és egy serpenyőben a másik evőkanál  olíva olajon megpirítjuk.

A salátát megmossuk és elrendezzük a tányéron, rátesszük a félbevágott koktélparadicsomot, meglocsoljuk a repceolajjal (lehet többet is tenni, de én még barátkozom az ízével) elrendezzük a hússzeleteket, rácsepegtetjük a húst zaftját , majd rászórjuk a kenyérkockákat. Ízlés szerint  díszítjük és máris  fogyasztjuk.

Jó étvágyat!