Az egyik oldalon zajló játék rabul ejtett, mert közel áll a szívemhez:-)
Mai saláta laktató, finom, egészséges és 20 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 2 személyre:
- egy csirkemell filé
- egy tasak Szarvasi Mozzarella golyó
- egy+egy evőkanál olíva olaj
- egy teáskanál citromos repceolaj
- egy diónyi vaj
- 1 dl félszáraz fehérbor
- Eisberg ( vagy ami van otthon)salátakeverék
- 10-12 db.koktél paradicsom
- 1 teáskanál szezámmag
- 4 db vékony szelet rozskenyér
Elkészítés:
A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőbe öntjük az egyik evőkanál olívaolajat és rátesszük a vajat, majd a szezámmagot.
Beletesszük a csirke mell filéket, addig forgatjuk ameddig egy kis színt kap a hús .
Amikor kezd megpirulni hozzáöntjük a bort és egy kicsit fedő alatt alacsony fokozaton pároljuk, de csak 2-3 percig.
A kenyeret felkockázzuk és egy serpenyőben a másik evőkanál olíva olajon megpirítjuk.
A salátát megmossuk és elrendezzük a tányéron, rátesszük a félbevágott koktélparadicsomot, meglocsoljuk a repceolajjal (lehet többet is tenni, de én még barátkozom az ízével) elrendezzük a hússzeleteket, rácsepegtetjük a húst zaftját , majd rászórjuk a kenyérkockákat. Ízlés szerint díszítjük és máris fogyasztjuk.
Jó étvágyat!