Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető finom csirkés ételt hoztam. Ajánlom mindenkinek aki a lecsót szereti, és vágyik újabb ízre. Kiváló étel fogyókúrában , cukorbetegeknek ( fogyókúrázók a mascarponet
hagyják ki és tegyenek bele dupla mennyiségű light mozzarellát).
Hozzávalók két személyre:
- 2 db csirkemell filé
- 1 tasak mozzarella
- fél doboz mascarpone (vagy egy tömlős krémsajt)
- 2 ek olaj
- fél piros-fél sárga kaliforniai paprika
- egy kisebb hagyma
- 3-4 közepes paradicsom
- só,bors,ízlés szerint csili,
- csirke fűszersó(rozmaring, kakukkfű,fokhagyma,só,paprika,- tartósítószermentes)
- néhány friss bazsalikom levél
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemellet, lecsepegtetjük a vizet róla, majd késsel kinyitjuk, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük. Fűszerezzük csirkefűszersóval, borssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elősütjük ebben a csirke mellett,oldalanként 2-2 percet, majd egy evőkanálnyi vizet ráteszünk és 2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben összevágjuk a hagymát, és a paprikát, csak rusztikus darabokra vágjuk a paprikát, felkarikázzuk a paradicsomot.
Az elősütött csirkemellet átrakjuk a serpenyőből két egyszemélyes tepsibe tesszük ( természeten lehet egybe is rakni). A serpenyőben a megmaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, rátesszük a paradicsomot egy kicsit pirítjuk,majd a csirkemell tetejére rakjuk.
Beborítjuk mozzarella szelettel, és kiskanállal mascarpone halmokat rakunk rá.Meghintjük néhány friss bazsalikom levéllel. Alufóliával beborítjuk
180 fokos sütőbe tesszük, kb 15 perc alatt készre sül. Az utolsó 5 percben levettem az alufóliát és úgy sütöttem.
Önmagában is nagyon finom,de lehet mellé kínálni rozskenyeret, vagy akár rizzsel is kínálható.
Jó étvágyat kívánok!