Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető finom csirkés ételt hoztam. Ajánlom mindenkinek aki a lecsót szereti, és vágyik újabb ízre. Kiváló étel  fogyókúrában , cukorbetegeknek ( fogyókúrázók  a mascarponet
hagyják ki és tegyenek bele dupla mennyiségű light mozzarellát).

Hozzávalók két személyre:

  • 2 db  csirkemell filé
  • 1 tasak mozzarella
  • fél doboz mascarpone (vagy egy tömlős krémsajt)
  • 2 ek olaj
  • fél piros-fél sárga kaliforniai paprika
  • egy kisebb hagyma
  • 3-4 közepes paradicsom
  • só,bors,ízlés szerint csili,
  • csirke fűszersó(rozmaring, kakukkfű,fokhagyma,só,paprika,- tartósítószermentes)
  • néhány friss bazsalikom levél

Elkészítés:

Megmossuk a csirkemellet, lecsepegtetjük a vizet róla, majd késsel kinyitjuk, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük. Fűszerezzük csirkefűszersóval, borssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elősütjük ebben a csirke mellett,oldalanként 2-2 percet, majd egy evőkanálnyi vizet ráteszünk és   2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben összevágjuk  a hagymát, és a paprikát, csak  rusztikus darabokra vágjuk a paprikát, felkarikázzuk a paradicsomot.
Az elősütött csirkemellet átrakjuk a serpenyőből  két egyszemélyes  tepsibe  tesszük ( természeten lehet egybe is rakni). A serpenyőben a megmaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, rátesszük a paradicsomot egy kicsit pirítjuk,majd a csirkemell tetejére rakjuk.
Beborítjuk mozzarella szelettel, és kiskanállal mascarpone halmokat rakunk rá.Meghintjük néhány friss bazsalikom levéllel. Alufóliával beborítjuk

180 fokos sütőbe tesszük, kb 15 perc alatt készre sül. Az utolsó 5 percben levettem az alufóliát és úgy sütöttem.

Önmagában is nagyon finom,de lehet mellé kínálni rozskenyeret, vagy akár rizzsel is kínálható.

Jó étvágyat kívánok!