Nem véletlen van a blogban annyi krumplis étel,de nagyon szeretjük ( persze módjával! 🙂
Ezt a receptet a Matyi Éva konyháján láttam Mónika Kizlinger receptje alapján készült.
Némi változtatással, én aszalt paradicsomot is használtam,illetve nem volt itthon rozmaringom épp,ezért az kimaradt,illetve a kedvencemet az apró szemű zabpelyhet is beletettem. Nagyon jó recept,csak ajánlani tudom . Köszi a receptötletet!:-)Úgyis krumpli imádók vagyunk,jó variálni.
Hozzávalók:
- 6 db nagy krumpli egyforma hasábokra vágva
- 2 ek búzadara
- 1 ek, aprószenű zabpehely
- 2 tk szezámmag
- 1 tk fűszerpaprika(ha füstöltet teszel rá mégfinomabb)
- 2 gereszd fokhagyma préselve
- 3 evőkanál olívaolaj ( én most az aszalt paradicsomét használtam
- 4 db aszalt paradicsom
- 2 ág rozmaring
Elkészítés:
Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelsz., utána összekevered egy tepsiben az olajat a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsommal beleforgatod a krumpli hasábokat, a darát, és a zabpelyhet és elrendezed a tepsiben úgy,hogy egyenletesen süljön.
200 fokos sütőben kb 35-40 percig sütöd. (Én két három alkalommal a papírral egy kicsit megrázogattam sütés közben.)
Lehet tejföllel kínálni, én most paradicsomos és cukkinis mártogatóssal kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!