Nem véletlen van a blogban annyi krumplis étel,de nagyon szeretjük ( persze módjával! 🙂
Ezt a receptet a Matyi Éva konyháján láttam Mónika Kizlinger receptje alapján készült.

Némi változtatással, én aszalt paradicsomot is használtam,illetve nem volt itthon rozmaringom épp,ezért az kimaradt,illetve  a kedvencemet az apró szemű zabpelyhet is beletettem. Nagyon jó recept,csak ajánlani tudom . Köszi a receptötletet!:-)Úgyis krumpli imádók vagyunk,jó variálni.

Hozzávalók:

  • 6 db nagy krumpli egyforma hasábokra vágva
  • 2 ek búzadara
  • 1 ek, aprószenű zabpehely
  • 2 tk szezámmag
  • 1 tk fűszerpaprika(ha füstöltet teszel rá mégfinomabb)
  • 2 gereszd fokhagyma préselve
  • 3 evőkanál olívaolaj ( én most az aszalt paradicsomét használtam
  • 4 db aszalt paradicsom
  • 2 ág rozmaring

 

Elkészítés:

Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelsz., utána összekevered egy tepsiben az olajat a fűszerekkel, az apróra vágott paradicsommal  beleforgatod a krumpli hasábokat, a darát, és a zabpelyhet és elrendezed a tepsiben úgy,hogy egyenletesen süljön.

200 fokos sütőben kb 35-40 percig sütöd. (Én két három alkalommal a papírral egy kicsit megrázogattam sütés közben.)
DSC_0386 (Large)
Lehet tejföllel  kínálni, én most paradicsomos és cukkinis mártogatóssal kínáltam.
DSC_0401 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok!