Ha nincs odahaza kenyér,vagy valami új ízkombinációra vágysz feltétlen próbáld ki ezt a pillanatok alatt összedobható lepényt. 🙂

Én most felesben használtam teljes kiőrlésű búzalisztet és finom lisztet.

Hozzávalók 4 db lepényhez:
1 bögre (250 gramm) liszt fele teljes kiőrlésű búza liszt,fele finom liszt)
1 dkg élesztő,fél dl ,tej,1 csapott mokkáskanál cukor(lehet szárított élesztővel is készíteni,akkor csak a liszthez keverjük az élesztőt)
2 csipet só
1 evőkanál olívaolaj
langyos víz, hogy könnyen formázható tészta készüljön

A feltéthez: olívaolajban tárolt aszalt paradicsom,borókabogyó,bazsalikom, 4 db Medvesajt, 2 evőkanálnyi parmezán.

Elkészítés:

Az élesztőt egy csapott mokkáskanálnyi kristálycukor fél dl tejben, kelesztjük.

Egy tálba tesszük a lisztet, a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összekeverjük, majd kézzel langyos vízzel összedolgozzuk Hozzáadunk egy evőkanál olíva olajat. Letesszük kelni.
Kb 40-50 percet kelesztjük, majd olíva olajjal megkent sütőpapírra tesszük, én négy adagba osztottam, tetejére, bazsalikomos olíva olajat , aszalt paradicsomot, sajtot tettem.

Forró sütőbe tettem, kb 20 perc alatt megsültek.

Önmagában is finom,de most salátával kínáltam, az este csirkemellet sütöttem, abból maradt:-)

A tányérra madársalátát, félbevágott paradicsomot helyeztem, sült csirkemell szelettel gazdagítottam. Olívaolajjal és balzsamkrém ecettel meglocsoltam.

Jó étvágyat kívánok!

Egy lepény CH tartalma 25 gramm CH.