Minestrone leves Gabi módra!!!
Legalább 6-7 literes lábas vagy fazék kell hozzá!
Íme a hozzávalók:
1-2 evőkanál olaj, 1-2 fehérrépa (karikára vágva)
1 póréhagyma (karikára vágva) 2 fej vöröshagyma, (apróra vágva)
1-2 zellerszár (felkarikázva) esetleg a gumó is 15 dkg zöldborsó
1-2 közepes sárgarépa (karikára vágva) 2-3 db nagyobb burgonya (kockára vágva)
15 dkg ceruzabab ( zöld színű)
3 paradicsom (lehet konzerv hámozott is) 5 gerezd zúzott fokhagyma
1-2 db zöldpaprika (2 cm-es darabokra vágva) lehet kaliforniai paprika is
2 dob. konzerv paradicsompüré v agy 1 üveg kecskeméti sűrített par.püré
3 liter forró erőleves, ill. víz (ha nincs erőleves, akkor 3-4 db leveskocka)
10 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
3 dkg reszelt trappista
Só, fehér bors, bazsalikom, oregáno és kakukkfű
(Ha netán van otthon cukkini, káposzta, akkor azt is bele tehetjük)
Lényeg: bármilyen zöldséget használhatunk, amit szeretünk vagy ami otthon található az a fontos, hogy minél több fajta legyen. A mennyiség is szabadon változtatható.
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kb. két evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, kicsit pirítjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Kb. negyedórát – ha szükséges egy kevés víz hozzáadásával – pároljuk. Utána következik a karikára, kockára, szeletekre vágott többi zöldség, a zöldborsó, és fedő alatt rövid ideig tartó újbóli párolás. Ezután felöntjük vízzel, illetve a húsalap lével. Ha vízzel öntöttük fel, forrás után adjuk hozzá a leveskockákat. Megkeverjük és sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét is. Mielőtt teljesen megpuhult volna a zöldség, beleszórjuk az apróra vágott (szárított) zöld fűszereket, ha kell, utána sózunk, és még egyet forralunk a levesen.
Ha szeretjük, a levestésztát külön főzzük ki, nehogy a tészta a levest felszívja.
Tálaláskor belereszeljük, agy kockázzuk a sajtot.
Én belefőzöm a tésztát, mert biztos vagyok benne, hogy két nap alatt elfogy, meg így finomabb, ízletesebb!
Nagyon szeretem!
Köszönjük szépen a receptet, ki fogom próbálni!:-)!
MÉG SOSEM ETTEM ILYEN LEVEST,,, BIZTOS FINOM LEHET!!
Szia!!!
Érdemes kipróbálnod…. ha megeszed a zöldségeket egyébként, akkor szeretni fogod! 🙂