Szép csirkecombot sikerült beszerezni, no nem éppen futkározóst, de majdnem annyira finom lett 🙂 , a sok zöldség megtudja bolondítani. Ez olyan mindent belerakok csirkecomb volt:-) , amit a hűtőben találtam beleraktam. Nem is emlékszem arra, hogy mikor készítettem csirkecombot utoljára :-), azt már tudom, hogy hamarosan fogok ilyent készíteni :-), annyira ízlett nekünk. Természetesen mindenki azzal ízesíti amivel szeretné.
Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- só, bors
- 3-4 db. új sárgarépa
- 5-6 db. újkrumpli
- 1-2 db.paradicsom
- néhány karika bébicukkini
- paprika szelet
- 3-4 szelet karalábé, és 2 -3 levél karalábélevél
- zellerszár, szárított lestyánpor
- zöldhagyma, fokhagyma
- 2 ek.olaj + diónyi vaj
Elkészítés:
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én most így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lestyánporral és olívaolajjal jól bekenjük a combokat, egy kicsit pihentetjük. Közben előkészítjük a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, az új krumplit nem kell meghámozni csak kettőbe vágni, a répát is egészben hagyhatjuk,
a karalábét érdemes ujjnyi vékonyra szeletelni, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük.
Egy tepsit kivajazunk, beleontjuk a napraforgó olajat, ráfektetjük a csirkecombokat és köré tesszük a zöldségeket. A tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat , paprikát, a zöld leveleket. Egy dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázva forró sütőbe tesszük. Nálam 180 fokon légkeveréses sütőben 45 percig párolódott, majd a fóliát levettem és tovább sütöttem, kb 30 percig pirítottam, közben meglocsoltam a forró olajjal .
Cseresznyekompóttal nagyon finom, jó étvágyat!