Szép csirkecombot sikerült beszerezni, no nem éppen  futkározóst, de majdnem  annyira  finom lett 🙂 , a  sok zöldség megtudja bolondítani. Ez olyan mindent belerakok csirkecomb volt:-) , amit a hűtőben találtam beleraktam.  Nem is emlékszem arra, hogy mikor készítettem csirkecombot utoljára :-), azt már  tudom, hogy hamarosan fogok ilyent készíteni :-), annyira ízlett nekünk. Természetesen mindenki azzal ízesíti amivel szeretné.

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • só, bors
  • 3-4 db. új sárgarépa
  • 5-6 db. újkrumpli
  • 1-2 db.paradicsom
  • néhány karika bébicukkini
  • paprika szelet
  • 3-4 szelet karalábé, és 2 -3 levél karalábélevél
  • zellerszár, szárított lestyánpor
  • zöldhagyma, fokhagyma
  • 2 ek.olaj + diónyi vaj

Elkészítés:

A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én most  így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lestyánporral  és olívaolajjal jól bekenjük a combokat, egy kicsit pihentetjük. Közben  előkészítjük a zöldségeket  megmossuk, megpucoljuk, az új   krumplit nem kell meghámozni csak  kettőbe vágni, a répát is egészben hagyhatjuk,
a karalábét érdemes ujjnyi vékonyra szeletelni, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük.

Egy tepsit kivajazunk, beleontjuk a napraforgó olajat, ráfektetjük a csirkecombokat és köré tesszük a  zöldségeket. A tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat , paprikát, a zöld leveleket. Egy dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázva forró sütőbe tesszük. Nálam 180 fokon légkeveréses sütőben 45 percig párolódott, majd a fóliát levettem és tovább sütöttem, kb 30 percig pirítottam, közben meglocsoltam a forró olajjal .

Cseresznyekompóttal nagyon finom, jó étvágyat!