Szeretettel köszöntelek Titeket!
Sokan üzentetek, érdeklődtetek, hogy mikor kerül fel új recept a blogba ?! 🙂 Jelzem,hogy most,vagyis nem annyira új, sőt régi recept.
A marha,  disznó vagy bárányhús keverékéből készült kolbászkák, amelyeket a tökéletes íz érdekében ajánlott a szabad ég alatt grillezni, és  faszén parázson sütni,mert az adja meg az  igazi ízét.
Szabadban készítettem, de most az elektromos grillsütőmet helyeztem üzembe. Sajnos csak sertés hús állt a rendelkezésemre,így abból készült. Viszont volt finom fűszerkeverékem, amit kimondottan mics készítéséhez ajánlanak és ezzel bolondítottam meg. Természetesen akinek nincsen, ne keseredjen el,használja a jó öreg fokhagymát, zöld csombort (borsikafű), őrölt köményt és úgy is finom lesz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált  sertéshús ( természetesen a marha, birka hússal kevert az igazi)
  • egy kis csokor zöld csombor
  • frissen őrölt bors
  • egy púpozott teáskanál mics fűszerkeverék
  • egy csapott  teáskanál szódabikarbóna
  • két csipetnyi őrölt kömény
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A  darált húst a fűszerekkel  jól összegyúrtam, a csombor leveleit apróra vágtam és belekevertem. Lefóliázva egy éjszakára a hűtőbe tettem.

Másnap amikor sütöttem, kis kolbászkákat formáztam  vizes kézzel és grillre tettem.

DSC_0956 (Large)

Kb 20-25 perc alatt készre sütöttem.

DSC_0959 (Large)

Közben amikor egyik oldala megpirult és a micseket átforgattam, alufóliával betakartam és úgy sütöttem. ha szén parázson sütjük akkor nem szükség.

DSC_0964 (Large)

Mustárral, kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat!