Szeretettel köszöntelek Titeket!
Sokan üzentetek, érdeklődtetek, hogy mikor kerül fel új recept a blogba ?! 🙂 Jelzem,hogy most,vagyis nem annyira új, sőt régi recept.
A marha, disznó vagy bárányhús keverékéből készült kolbászkák, amelyeket a tökéletes íz érdekében ajánlott a szabad ég alatt grillezni, és faszén parázson sütni,mert az adja meg az igazi ízét.
Szabadban készítettem, de most az elektromos grillsütőmet helyeztem üzembe. Sajnos csak sertés hús állt a rendelkezésemre,így abból készült. Viszont volt finom fűszerkeverékem, amit kimondottan mics készítéséhez ajánlanak és ezzel bolondítottam meg. Természetesen akinek nincsen, ne keseredjen el,használja a jó öreg fokhagymát, zöld csombort (borsikafű), őrölt köményt és úgy is finom lesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús ( természetesen a marha, birka hússal kevert az igazi)
- egy kis csokor zöld csombor
- frissen őrölt bors
- egy púpozott teáskanál mics fűszerkeverék
- egy csapott teáskanál szódabikarbóna
- két csipetnyi őrölt kömény
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A darált húst a fűszerekkel jól összegyúrtam, a csombor leveleit apróra vágtam és belekevertem. Lefóliázva egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap amikor sütöttem, kis kolbászkákat formáztam vizes kézzel és grillre tettem.
Kb 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Közben amikor egyik oldala megpirult és a micseket átforgattam, alufóliával betakartam és úgy sütöttem. ha szén parázson sütjük akkor nem szükség.
Mustárral, kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat!