Télen sokkal gyakrabban készítünk meleg vacsorát, a melegszendvics számtalan variációban készülhet, és feldobható egy színes salátával.
Hozzávalók:
-néhány szelet rozskenyér
-gépsonka
-gombakrém ( nekem volt előző napról tejszínes gombám)
-vaj
-sajt( Light szeletelt mozzarella, füstölt sajt, parmezán)
-színes zöldségek
-balzsamkrém
Elkészítés:
A kenyereket megkenjük vékonyan vajjal, minden kenyérre ráhelyezünk egy gombakrémmel töltött gépsonkát. A gépsonka tetejére két szelet Light mozzarella sajtot , majd ráteszünk egy koktél paradicsom szeletet, ezt követően megszórjuk reszelt füstölt és reszelt parmezán sajttal. A tepsit sütőpapírral kibéleljük,és ráhelyezzük a kenyereket.
Sütőbe tesszük és világos barna színűre sütjük. ( 15 0 fokon,légkeveréses üzemmódon 15 percig sütöttem)
Salátához összevágjuk a zöldségeket, azt ami van otthon ( én jégsalátát, uborkát, póréhagymát,vörös káposztát, koktél paradicsomot készítettem) és balzsamkrémmel meglocsoljuk.
Nálam melegszendvics bármilyen formában jöhet.
🙂 Én ritkán szoktam készíteni,de most már 2 alkalommal is csináltam,ízlett:-) és salátával igen finom!