Télen is ,nyáron is finom a gyümölcsszósz,de talán a legjobb a friss meggyből.Ezért amikor szezonja van,gyakran készítek gyümölcsszószt.
Meggyszósz

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kimagozott meggy
  • 1 púpozott tk. cukor, vagy édesítőszer
  • 2-3 szegfűszeg, fahéj,csillagánizs ( az utóbbi ki is maradhat)
  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej, 1 mokkáskanálnyi vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:
A   fűszereket egy fehér gézbe kötözzük és a vízben jól kiforraljuk. Ízesítjük  cukorral, egy csipet sóval, és beletesszük a kimagozott meggyet megfőzünk, de csak roppanósra .( kb .1 perc).
A pudingot simára keverjük a tejjel, a főzőléből egy merítőkanállal belekeverünk, majd hozzáöntjük a szószhoz. Éppen csak összefőzzük és rádobunk egy mokkáskanálnyi vajat ( azt tapasztaltam, ha vajat adok hozzá,nem lesz bőrösödés a mártás tetején). Ha valaki édesebben szereti adhat hozzá még édesítőszert,vagy cukrot. Kidobjuk a fűszereket.

Most zsályás csirkemellel és jázmin rizzsel ettük.

Zsályás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 4 db. zsályalevél
  • egy ek .olívaolaj
  • fél dl száraz fehér bor

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Fűszerezzük sóval, borssal.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, amikor felforrósodott rátesszük a csirkemellet, a mell mellé bedobunk 2-3 zsálya levelet. Amikor egyik oldala megsült,átfordítjuk ,1-2 percig sütjük és ráöntjük a bort. Lefedjük a serpenyőt és készre pároljuk.

Jó étvágyat kívánok!