Nagyon régóta készülök,hogy meggyszószt főzzek,valahogy az utóbbi időben ez kimaradt,pedig nagyon szeretjük. Most éltem az alkalommal,mivel a húslevesben jókora adag marhahúst főztem:-)
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 dkg kimagozott meggy
- 1 ek cukor, 3 szem édesítő
- 1 csipet fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 1 ek durum liszt
- 1 dl tejföl, 1 dl tej
- 1 csipet só
Elkészítés:
A kimagozott meggyet a fahéjjal, a szegfűszeggel, cukorral, egy csipet sóval, és lábosban puhára főzzük kb 5 perc ( én most mirelitet használtam)
A lisztet simára keverjük a tejföllel, a tejjel felengedem. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük,ezt követően beletettem 3 szem édesítőt.
Mi most főtt marhahússal és rizzsel ettük,de krumplival is nagyon szeretjük.
Köszönöm. Biztos finom.
😀 Igen! 🙂 Köszönöm!