Nagyon régóta készülök,hogy meggyszószt főzzek,valahogy az utóbbi időben ez kimaradt,pedig nagyon szeretjük. Most éltem az alkalommal,mivel a húslevesben jókora adag marhahúst főztem:-)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg kimagozott meggy
  • 1 ek cukor, 3 szem édesítő
  • 1 csipet fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1 ek durum liszt
  • 1 dl tejföl, 1 dl tej
  • 1 csipet só

Elkészítés:
A kimagozott  meggyet  a fahéjjal, a szegfűszeggel, cukorral, egy csipet sóval, és lábosban puhára főzzük kb 5 perc ( én most mirelitet használtam)
A lisztet simára keverjük a tejföllel, a tejjel felengedem. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük,ezt követően beletettem 3 szem édesítőt.

Mi most főtt marhahússal és rizzsel ettük,de krumplival is nagyon szeretjük.