Kísérletező kedvemben voltam, és jókora adag medvehagyma állt rendelkezésemre , ezért többféleképpen elkészítettem a szezon slágerét 🙂 Kard Éva medvehagymás vagdaltja adta az ötletet, egy részét gombába töltöttem a másik felét csak muffin sütőben megsütöttem.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 10 szál medvehagyma ( lehet bele tenni a dupláját is)
- 1 szelet (3 dkg) rozskenyér
- 1 nyers krumpli
- 1 db tojás
- őrölt bors, só
- olaj a sütéshez
- fél tömlős krémsajt
- 3 nagy csiperke gomba
Elkészítés:
A kenyeret áztassuk vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, nyomkodjuk ki. Egy nyers krumplit reszeljünk apróra.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, és a kicsavart reszelt burgonyát, majd az apróra felvágott medvehagymát,sózzuk, borsozzuk, és tegyünk bele egy tojást dolgozzuk jól össze.
A muffin sütőbe helyezzük bele a papírokat és olajazzuk meg. Három darab nagy gombafejet megsózunk és teflon serpenyőben olajon kicsit megsütjük, de ez csak 1-2 perc annyi hogy meglágyuljon és betudjuk tenni a muffin sütőbe. A gombába teszünk egy kávéskanál tömlős krémsajtot és erre rátesszük a darált húsos keveréket.
A többi muffint csak olajazott muffin papíron sütöttem. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.
A gombás muffint sajtkémmel díszítettem és salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
1 Response
[…] Recept itt: https://blog.keva.hu/recept/medvehagymas-2/ […]