Kísérletező kedvemben voltam, és jókora adag medvehagyma állt rendelkezésemre , ezért többféleképpen elkészítettem a szezon slágerét 🙂 Kard Éva medvehagymás  vagdaltja adta az ötletet, egy részét gombába töltöttem a másik felét csak muffin sütőben megsütöttem.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 10 szál medvehagyma ( lehet bele tenni a dupláját is)
  • 1 szelet (3 dkg) rozskenyér
  • 1 nyers krumpli
  • 1 db tojás
  • őrölt  bors, só
  • olaj a sütéshez
  • fél tömlős krémsajt
  • 3  nagy csiperke gomba

Elkészítés:
A   kenyeret  áztassuk vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, nyomkodjuk ki. Egy nyers krumplit reszeljünk apróra.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, és a kicsavart reszelt burgonyát,  majd  az apróra felvágott medvehagymát,sózzuk, borsozzuk, és tegyünk bele egy tojást dolgozzuk jól össze.

A muffin sütőbe helyezzük bele a papírokat és olajazzuk meg. Három darab nagy gombafejet megsózunk és teflon serpenyőben olajon kicsit megsütjük, de ez csak 1-2 perc annyi hogy meglágyuljon és betudjuk tenni a muffin sütőbe. A gombába teszünk egy kávéskanál tömlős krémsajtot és erre rátesszük a darált húsos keveréket.
A többi muffint csak  olajazott muffin papíron sütöttem. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre.
A gombás muffint sajtkémmel díszítettem és salátával tálaltam.

Jó étvágyat!