Szeretem a színeket , a színes  zöldségtálakat, egy színes étel elkészítése is mosolyra fakaszt, mint a napsütés 🙂 remek köretnek, de  főételnek is kiváló. Ami jó benne,hogy fel lehet használni a maradék zöldséget,sajtot:-), ízlésünknek megfelelően alakítható. Ez a tál a  sajtok és a zöldségek összhangja:-). Természetesen mindenki a saját ízvilága szerint alakíthatja:-)

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini héjastól ( kb 30 dkg)
  • 1 db padlizsán ( kb 25 dkg)
  • 2 db kis méretű édesburgonya(kb 25 dkg)
  • 3 -4 db kisebb paradicsom
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 szelet póréhagyma
  • 1 kis krumpli ( 10 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • fél doboz mascarpone
  • sajt: 5-6 db mini mozzarella, egy ek reszelt füstölt sajt-reszelt gouda,parmezán
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 teáskanálnyi zabpehely

Elkészítés:

Megmossuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Én a padlizsánt egy kicsit megsózom és hagyom néhány percig. Egy serpenyőben néhány percig a zöldségeket elősütöttem, a paradicsomot egy percre forró vízbe dobtam egy szál bazsalikommal. Először a cukkinit sütöttem egy gerezd fokhagymát , apróra vágtam és rátettem, sóztam,ezt követően  lila hagyma és a póré következett. Olíva olajjal kikent tepsibe raktam, végül olíva olajon megsütöttem a padlizsánt. Tetejére paradicsomot,bazsalikom levelet tettem.

DSC_0844 (Large)

Rátettem a mascarponet reszelt sajtot

DSC_0853 (Large)

, meghintettem zabepehellyel és 180 fokos sütőbe toltam kb 20 percre, majd a mozzarella golyót rátépkedtem és lefóliázva még 5 percre visszatoltam .

DSC_0864 (Large)

Jó étvágyat kívánok!