Szeretem a színeket , a színes zöldségtálakat, egy színes étel elkészítése is mosolyra fakaszt, mint a napsütés 🙂 remek köretnek, de főételnek is kiváló. Ami jó benne,hogy fel lehet használni a maradék zöldséget,sajtot:-), ízlésünknek megfelelően alakítható. Ez a tál a sajtok és a zöldségek összhangja:-). Természetesen mindenki a saját ízvilága szerint alakíthatja:-)
Hozzávalók:
- 1 db cukkini héjastól ( kb 30 dkg)
- 1 db padlizsán ( kb 25 dkg)
- 2 db kis méretű édesburgonya(kb 25 dkg)
- 3 -4 db kisebb paradicsom
- 1 kis lila hagyma
- 1 szelet póréhagyma
- 1 kis krumpli ( 10 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olíva olaj
- fél doboz mascarpone
- sajt: 5-6 db mini mozzarella, egy ek reszelt füstölt sajt-reszelt gouda,parmezán
- bazsalikom ízlés szerint
- 1 teáskanálnyi zabpehely
Elkészítés:
Megmossuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Én a padlizsánt egy kicsit megsózom és hagyom néhány percig. Egy serpenyőben néhány percig a zöldségeket elősütöttem, a paradicsomot egy percre forró vízbe dobtam egy szál bazsalikommal. Először a cukkinit sütöttem egy gerezd fokhagymát , apróra vágtam és rátettem, sóztam,ezt követően lila hagyma és a póré következett. Olíva olajjal kikent tepsibe raktam, végül olíva olajon megsütöttem a padlizsánt. Tetejére paradicsomot,bazsalikom levelet tettem.
Rátettem a mascarponet reszelt sajtot
, meghintettem zabepehellyel és 180 fokos sütőbe toltam kb 20 percre, majd a mozzarella golyót rátépkedtem és lefóliázva még 5 percre visszatoltam .
Jó étvágyat kívánok!