A zöldbabot már nagyon sokféleképpen elkészítettem, de ebben a változatban korábban nem. ( de fogom még így készíteni!:-)).
Hozzávalók:
Kb fél kg zöldbab
1 dundi újhagyma
1 evőkanálnyi felaprított póréhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mascarpone
1 csipet szárított bazsalikom
friss bazsalikom levél ízlés szerint
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál házi ételízesítő
só,bors
1 gerezd fokhagyma
1 db hámozott paradicsom konzerv( 400 gramm)
1 csapott evőkanál zabliszt
édesítőszer vagy teáskanál méz
Elkészítés:
A zöldbabot,egy kis ételízesítős vízben megpároljuk, de csak 5-6 percig.
Egy lábasban a hagymát olíva olajon kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rászórjuk a zablisztet, majd felengedjük a paradicsom konzervvel, illetve kb egy dl vízzel ( kiöblítem a konzerves dobozt) , ízesítem bazsalikommal, petrezselyemmel, kis só, bors, édesítőszer, vagy méz , hozzáadom az előpárolt babot, közben belekavarok egy evőkanálnyi mascarponet. A végén friss bazsalikom levéllel meghintem .
Jó étvágyat kívánok!
A főzelék mellé készült gombafasírt. Most őzláb gombából,recept itt: