Az utóbbi időben nagyon megkedveltem ezt a legyező bemetszésű csirkemellet. Számtalan változatban készíthető, azt teszünk bele ami éppen itthon van. Most egy mediterrán ízvilágot vittem bele.
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell filé
- 4 db sonkás medvesajt
- 8 db mini mozzarella golyó
- egy lila hagyma
- 3-4 db szárított paradicsom
- 3-4 szelet friss paradicsom
- bazsalikomlevél ízlés szerint
- grill fűszersó
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl Rosé bor
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét bekenjük a grill fűszersóval,illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
A közepénél a csirkemellet hosszában ketté vágjuk.
10-15 percig pihentetjük.
Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát,illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort.A hús mellé rakunk két három karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsom karikát.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül,addig hagyjuk ameddig egy kis színt kap a csirke,illetve ráolvad a mozzarella.
Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp. Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom.
A zöld fűszerek variálhatóak.
Minden super guszta és szép!!
Köszi szépen! 🙂