Az utóbbi időben nagyon megkedveltem ezt a legyező bemetszésű csirkemellet. Számtalan változatban  készíthető, azt teszünk bele ami éppen itthon van. Most egy mediterrán ízvilágot vittem bele.

Hozzávalók:

  • egy egész csirkemell filé
  • 4 db sonkás medvesajt
  • 8 db mini mozzarella golyó
  • egy lila hagyma
  • 3-4 db szárított paradicsom
  • 3-4 szelet friss paradicsom
  • bazsalikomlevél ízlés szerint
  • grill fűszersó
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl Rosé bor

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét bekenjük a grill fűszersóval,illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval, rálocsoljuk az egyik evőkanál  olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba.
A közepénél a csirkemellet hosszában ketté vágjuk.
10-15 percig pihentetjük.
Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát,illetve szárított paradicsomot, mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsoljunk egy evőkanál olívaolajat, ráöntjük a bort.A hús mellé rakunk két három karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsom karikát.

DSC_0970 (Large)
Lefóliázva 180 fokos  sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül,addig hagyjuk ameddig egy kis színt kap a csirke,illetve ráolvad a mozzarella.

DSC_0979 (Large)

Rizzsel tálaljuk.

 

DSC_0022 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp. Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom.

A zöld fűszerek variálhatóak.