Padlizsánkrémet készítettem, mivel nagyobb adag padlizsán állt rendelkezésemre lehetett ötletelni.
Három kedvenc zöldségből remek tésztaszósz készíthető.

Hozzávalók:

1/2 csillagtök
1 db elősütött padlizsán
1 kisebb lila hagyma, vagy újhagyma
1/2 sárga paprika
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olíva olaj
2 db tojás nagyságú hámozott paradicsom
csipet szárított bazsalikom
3-4 csepp édesítőszer
1 teáskanál mascarpone
só,bors
1 mokkáskanál adalékmentes ételízesítő
tálaláshoz reszelt parmezán
penne tészta


Elkészítés:

Megsütjük sütőben a padlizsánt ( vagy parázson,az az igazi, én ilyenkor 2-3 kg-ot sütök egyszerre krém készül belőle).

A csillagtököt feldaraboljuk ujjnyi kockákat vágunk, és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megpároljuk.
Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, olíva olajon elődinszteljük,majd rátesszük a fokhagymát,a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal. Botmixerrel összezúzzuk. Beletesszük a csillagtököt , 1 teáskanál mascarponet, összeforraljuk és a tésztával kínáljuk. Tetejére parmezánt, hintünk ( szárított bazsalikomot) is tehetünk rá.

Jó étvágyat kívánok!