Ajánlom mindenkinek,aki szereti a paradicsomos ételeket!  Nagyon egyszerűen elkészíthető,kiadós.

Hozzávalók :

  • 3 db csirkemell filé
  • egy doboz hámozott darabolt paradicsomkonzerv (400 gramm)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3-4 szál friss bazsalikom
  • 2 csipet szárított petrezselyem
  • 1 mokkáskanál Fokhagymás bors ( Horváth Rozi fűszer)
  • 1 ek+1 tk rozsliszt
  • 1 tk piros paprika
  • diónyi vaj
  • 3 ek.olívaolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 tasak mini mozzarella
  • 1 mokkáskanál cukor

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk ,felszeletjük, ( nekem 6 szelet volt), majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal, sózzuk.
Elkészítjük a paradicsommártást.

Felaprítjuk a lila hagymát, majd  egy evőkanál olívaolajon ,pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a teáskanál rozslisztet,összekeverjük,majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük apróra vágott bazsalikom levéllel, szárított petrezselyemmel. Hozzáadjuk az édesítőszert,vagy cukrot. Kiforraljuk és félretesszük.(Ha sűrű lenne hígítható vízzel.)
Elősütjük  a húst.

Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Két részletben egy serpenyőben  elősütjük,ameddig szép színt kap,oldalanként  3-4 perc.
Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére halmozunk paradicsomszószt, majd rárakjuk a mozzarellát,és a reszelt sajtot.

180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.

DSC_0249 (Large)

Forrón kínáljuk.

DSC_0286 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp. használhatunk hozzá sovány sajtot ,azzal  csökkenthető az energiatartalma.