Ajánlom mindenkinek,aki szereti a paradicsomos ételeket! Nagyon egyszerűen elkészíthető,kiadós.
Hozzávalók :
- 3 db csirkemell filé
- egy doboz hámozott darabolt paradicsomkonzerv (400 gramm)
- 1 kis fej lila hagyma
- 3-4 szál friss bazsalikom
- 2 csipet szárított petrezselyem
- 1 mokkáskanál Fokhagymás bors ( Horváth Rozi fűszer)
- 1 ek+1 tk rozsliszt
- 1 tk piros paprika
- diónyi vaj
- 3 ek.olívaolaj
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tasak mini mozzarella
- 1 mokkáskanál cukor
- só
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk ,felszeletjük, ( nekem 6 szelet volt), majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal, sózzuk.
Elkészítjük a paradicsommártást.
Felaprítjuk a lila hagymát, majd egy evőkanál olívaolajon ,pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a teáskanál rozslisztet,összekeverjük,majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük apróra vágott bazsalikom levéllel, szárított petrezselyemmel. Hozzáadjuk az édesítőszert,vagy cukrot. Kiforraljuk és félretesszük.(Ha sűrű lenne hígítható vízzel.)
Elősütjük a húst.
Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Két részletben egy serpenyőben elősütjük,ameddig szép színt kap,oldalanként 3-4 perc.
Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére halmozunk paradicsomszószt, majd rárakjuk a mozzarellát,és a reszelt sajtot.
180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.
Forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp. használhatunk hozzá sovány sajtot ,azzal csökkenthető az energiatartalma.