Megjött a várva-várt  szép napsütéses idő,lehet kint enni a szabadban:-).
Most egy nagyon gyorsan elkészíthető csirkés ételt hoztam. Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek  itthon különböző mártásokat tésztákhoz. Van amikor csak natúran zöld fűszerekkel, van úgy,hogy gombával, most egy  kis csirkemellel.  Nagyon gyorsan elkészíthető  20 perc  és kész! :-).

Hozzávalók:

  • két db csirkemell filé ( 35 -40 dkg)
  • egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 6 db olívaolajban tárolt szárított paradicsom
  • 10-12 db  friss bazsalikom levél
  • egy mokkáskanál szárított bazsalikom levél
  • egy mokkáskanál szárított petrezselyemlevél
  • két csipet szárított lestyán
  • 1 teáskanál csirkefűszersó ( Íz tár KFT,nincs benne tartósítószer/
  • egy zöld hagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy teáskanál teljes kiőrlésű búza liszt
  • 6 db közepes nagyságú csiperke gomba
  • 2 ek. olívaolaj
  • diónyi vaj
  • egy tk. méz. vagy cukor vagy édesítőszer
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Megmossuk a csirkemellet,lecsepegtetjük,majd ujjnyi csíkokra vágjuk,meghintjük fűszersóval, őrölt borssal, szárított lestyánnal. Néhány percig pihentetjük.

Egy vágódeszkán felaprítjuk a zöld hagymát,és nagyon apróra a csiperke gombát.

Egy serpenyőben olajat hevítünk rátesszük a csirkemell falatkákat, rádobunk egy diónyi vajat és megsütjük a húst, addig ameddig egy kis színt kap.(3-4 perc)

Kiszedjük egy tálra,és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a megmaradt olívaolajat,rárakjuk az apróra vágott zöldhagymát,egy csipet sóval meghintjük

Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát,majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel,lepirítjuk a gombát. Ráhintjük a lisztet és összekeverjük,majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, kb 1,5 dl hideg vízzel hígítjuk ( ha tésztát főzök a tészta vizet adom hozzá,de csak akkor ha felforrt a konzerv). Ízesítjük száraz és friss  bazsalikommal kis cukorral,vagy mézzel, vagy édesítőszerrel. Jól kiforraljuk,beletesszük az elősütött  csirkemellet, 1-2 perig összeforraljuk és tálaljuk.

Én most rizzsel  kínáltam,de lehet bármilyen tésztával fogyasztani.

DSC_0120 (Large)

Jó étvágyat kívánok!