Megjött a várva-várt szép napsütéses idő,lehet kint enni a szabadban:-).
Most egy nagyon gyorsan elkészíthető csirkés ételt hoztam. Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek itthon különböző mártásokat tésztákhoz. Van amikor csak natúran zöld fűszerekkel, van úgy,hogy gombával, most egy kis csirkemellel. Nagyon gyorsan elkészíthető 20 perc és kész! :-).
Hozzávalók:
- két db csirkemell filé ( 35 -40 dkg)
- egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 6 db olívaolajban tárolt szárított paradicsom
- 10-12 db friss bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított bazsalikom levél
- egy mokkáskanál szárított petrezselyemlevél
- két csipet szárított lestyán
- 1 teáskanál csirkefűszersó ( Íz tár KFT,nincs benne tartósítószer/
- egy zöld hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- egy teáskanál teljes kiőrlésű búza liszt
- 6 db közepes nagyságú csiperke gomba
- 2 ek. olívaolaj
- diónyi vaj
- egy tk. méz. vagy cukor vagy édesítőszer
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemellet,lecsepegtetjük,majd ujjnyi csíkokra vágjuk,meghintjük fűszersóval, őrölt borssal, szárított lestyánnal. Néhány percig pihentetjük.
Egy vágódeszkán felaprítjuk a zöld hagymát,és nagyon apróra a csiperke gombát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk rátesszük a csirkemell falatkákat, rádobunk egy diónyi vajat és megsütjük a húst, addig ameddig egy kis színt kap.(3-4 perc)
Kiszedjük egy tálra,és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a megmaradt olívaolajat,rárakjuk az apróra vágott zöldhagymát,egy csipet sóval meghintjük
Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát,majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel,lepirítjuk a gombát. Ráhintjük a lisztet és összekeverjük,majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, kb 1,5 dl hideg vízzel hígítjuk ( ha tésztát főzök a tészta vizet adom hozzá,de csak akkor ha felforrt a konzerv). Ízesítjük száraz és friss bazsalikommal kis cukorral,vagy mézzel, vagy édesítőszerrel. Jól kiforraljuk,beletesszük az elősütött csirkemellet, 1-2 perig összeforraljuk és tálaljuk.
Én most rizzsel kínáltam,de lehet bármilyen tésztával fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok!
Mindenikhez ugyan azt tudom írni hogy szépséges ,finomságos szép tálalás, meghát színes!!!
Köszi szépen Zsuzsa! 🙂