Kedves Követőim!
Szeretettel köszöntelek Titeket:-), most egy paradicsomos mediterrán jellegű csirkemellet hoztam. Nem írok újdonságot azzal, hogy a paradicsomos étel a kedvencünk:-), és ha beérik a sok paradicsom,amit ültettünk?!:-)…
Na , jó frissen is szeretjük,sőt úgy a legjobban:-).
Hozzávalók :
- 2 db csirkemell filé
- egy doboz hámozott darabolt paradicsomkonzerv (400 gramm)
- 3-4 db szárított paradicsom
- 1 db zöld hagyma
- 3-4 szál friss bazsalikom
- 2 csipet szárított petrezselyem
- 1-2 szál kakukkfű
- 1 ek+1 tk rozsliszt
- 1 tk piros paprika
- diónyi vaj
- 2 db csiperke gomba
- 3 ek.olívaolaj
- 2 db csípős medve sajt
- 3-4 szelet mozzarella
- 1 ek reszelt parmezán
- 1 mokkáskanál cukor,vagy méz(vagy édesítőszer)
- só,bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk ,felszeletjük, ( nekem 4 szelet volt), majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük sóval, borssal.
Elkészítjük a paradicsommártást.
Felaprítjuk a zöldhagymát hagymát, szárított paradicsomot,majd egy evőkanál olívaolajon ,pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük,hozzáadjuk az apróra vágott gombát és lepirítjuk. Belerakjuk a teáskanál rozslisztet,összekeverjük,majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük apróra vágott bazsalikom levéllel, petrezselyemmel,néhány kakukkfű levéllel Hozzáadjuk az édesítőszert,vagy cukrot. Kiforraljuk és félretesszük.(Ha sűrű lenne hígítható vízzel.)
Elősütjük a húst.
Serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Két részletben egy serpenyőben elősütjük,ameddig szép színt kap,oldalanként 3-4 perc.
Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére halmozunk paradicsomszószt, majd rárakjuk a a felaprított medvesajtot, mozzarellát,reszelt parmezánt.( Kb a paradicsommártás negyede került rá, a többit a tésztához kínáljuk).
180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.
Közben kifőzzük a tésztát és a mártással együtt kínáljuk. Én most színes Fettucino tésztát főztem.
Jó étvágyat kívánok!
A steak burgonya recept itt:https://blog.keva.hu/recept/fuszeres-steak-burgonya/