Sokan kértétek a mesés marhaszelet receptjét, ne ijedjetek meg a sok hozzávalótól,  mert nagyon gyorsan megy az elkészítés. A recept saját kísérletezés alapján készült 🙂

Hozzávalók:

4 marhaszelet

1 teáskanál mustár

1-1 evőkanál olíva, napraforgó olaj

frissen őrölt bors

1 fej hagyma

1  paprika

5-6 db koktél paradicsom

egy kis szál sárgarépa

szárított petrezselyemlevél

durumliszt

pirospaprika

1 evőkanál tejföl ( én Cserpes tejfölt használtam)

1 evőkanál tejszín ( csökkentett zsírtartalmú)

csipetnyi őrölt babérlevél

1 szem szegfűbors

Elkészítés:
Kiklopfoltam a marhaszeletet   és frissen őrölt borssal, mustárral és az olíva olajjal bekentem, majd lefóliáztam és a hűben várt kb 3 órát. Ezt követően sóztam és  a paprikás lisztbe beleforgattam.

Forró olajban teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítottam, ez kb 4-4 perc volt. Utána beletettem a koktél paradicsomot, a hagymát a szegfűborsot, a paprikát és  lefedtem, lassú lángon kb 1 0 percig pároltam és kóstolgattam :-). Mivel picit savanyúnak találtam lereszeltem egy kisebb sárgarépát és beletettem, erre rászórtam az őrölt babérlevelet, a szárított petrezselyem levelet . Kb 5-6 percet pároltam és beletettem a tejfölt , a tejszínt. Érdekes, hogy a Cserpes tejföl egyáltalán nem csomósodott olyan szép sima volt. Egy picit összetottyant és kész is volt.

Mi krumplipürével és saláta uborkával ettük, a családnak nagyon ízlett. Érdemes kipróbálni 🙂