Sokan kértétek a mesés marhaszelet receptjét, ne ijedjetek meg a sok hozzávalótól, mert nagyon gyorsan megy az elkészítés. A recept saját kísérletezés alapján készült 🙂
Hozzávalók:
4 marhaszelet
1 teáskanál mustár
1-1 evőkanál olíva, napraforgó olaj
frissen őrölt bors
1 fej hagyma
1 paprika
5-6 db koktél paradicsom
egy kis szál sárgarépa
szárított petrezselyemlevél
durumliszt
pirospaprika
1 evőkanál tejföl ( én Cserpes tejfölt használtam)
1 evőkanál tejszín ( csökkentett zsírtartalmú)
csipetnyi őrölt babérlevél
1 szem szegfűbors
Elkészítés:
Kiklopfoltam a marhaszeletet és frissen őrölt borssal, mustárral és az olíva olajjal bekentem, majd lefóliáztam és a hűben várt kb 3 órát. Ezt követően sóztam és a paprikás lisztbe beleforgattam.
Forró olajban teflon serpenyőben mindkét oldalát megpirítottam, ez kb 4-4 perc volt. Utána beletettem a koktél paradicsomot, a hagymát a szegfűborsot, a paprikát és lefedtem, lassú lángon kb 1 0 percig pároltam és kóstolgattam :-). Mivel picit savanyúnak találtam lereszeltem egy kisebb sárgarépát és beletettem, erre rászórtam az őrölt babérlevelet, a szárított petrezselyem levelet . Kb 5-6 percet pároltam és beletettem a tejfölt , a tejszínt. Érdekes, hogy a Cserpes tejföl egyáltalán nem csomósodott olyan szép sima volt. Egy picit összetottyant és kész is volt.
Mi krumplipürével és saláta uborkával ettük, a családnak nagyon ízlett. Érdemes kipróbálni 🙂